Lemezismertetők

HEAVY HEAVY LOW LOW – Turtle Nipple And The Toxic Shock

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/heavyheavylowlow

Kiadás éve: 2008

Stílus: Pop / Thrash / Experimental

 

(scroll down for English Version)

 

 

Ilyen névvel vajon milyen zenét produkálhat egy banda? Hát nem egyszerűt, az biztos. Nincs mellébeszélés, csak kőkemény rock and roll…. De azért nem ilyen egyszerű a szitu. A történet 2006-ig megy vissza, amikor kiadták a debütalbumot “Everythings watched, everyone’s watching” néven, aztán kidobtak még két Ep-t 2007-ben ill. ebben az évben, s most itt van a várva várt második full korong a legyőzhetetlen hardcore harcosoktól. Azért annyira nem ismeretlenek a formák, mert nyomtak kisebb koncertsorozatokat. Pl.: az utsó évben egy headliner tourt nyomtak le a Foxy Shazam illetve a Tera Melos-szal. Aztán a lemez rögzítése mellett kiruccantak Eu-ba a The End illetve a Fear Before The March Of Flames zenekarokkal. Sőt még a Sounds Of The Underground Tour-on is részt vettek, ahol többek között a Shadows Fall is fő banda volt. Végezetül, hogy a lista teljes legyen, voltak már a Fall Of Troy, a The Number 12 Looks Like You, az Ed Gein, The Warriors, Protest The Hero és a The Blackout Pact zenekarokkal.

Nem könnyű feladat definiálni a zenét. A tagok azt nyilatkozták, hogy a nóták megírása nem kapott nagyobb inspirációt, mint a vicc és humor, s hogy a legtöbb nótát a turnékon rakták össze. Egy iszonyat nagy orrbaverést kapunk ebben a 15 számban. A rock and roll és a hardcore fogalmát nem tudja magába foglalni ez a zene. Az abberált hangú ének (Scarlet, Breather Resist, TDEP beütés) mellé iszonyat nagy rock / punk / hc / matek dömpinget kapunk, s egy lazább köntösben kapod meg a végeredményt. Emészthetőség, zaj, nehezen való befogadás, popularitás, divat meglovaglása, mindenki bekaphatja. Kb. ezeket váltja ki az emberből ez a banda. Zseniális.

Iszonyat nagy irónia is megfeszül a humor mellett, illetve egy nem kicsi gúny is. Lázadó zene a javából. A klasszikusokat is tuti bírják az arcok, mert nem kevés old school rock hatás is megfér a zenéjükben. Koszos gitárriffek, a sound viszont popos, s ezért ilyen érdekes a végeredmény. Az ilyen számcímekkel durván operáló arcok, mint a ” Hahahahahahaha” vagy a “Please That Bitch Will Outlive Us All” abszolút nyílt lapokkal játszanak, s ebben a 15 trackben remekül ecsetelik a jobbnál jobb sztorikat. Mindenképp hallgasd meg ezt a zenét, mert aki esetleg tök másokat hallgat, még annak is bejöhet eme muzsika, nagyon simán. 15 pimasz, rendszerellenes, mindent felbolygató muzsika. Akár a régi rockzene a régi időkben. A név is zseniális, úgy, mint a lemez.

——————

ENGLISH VERSION:

What kind of music could be played by a band named Heavy Heavy Low Low? It’s not ordinary, for sure. Not any crap only rock and roll that hard as stone… But the case is not that simple. The story begins at 2006 when they came out with their first album named “Everythings Watched, Everyone’s Watching” then they made two EPs in 2007 and 2008 but now we have got the long waited second LP from the unbeatable hardcore fighters. They are not unknown because did some tours. For example they were headliners supported by Foxy Shazam and Tera Melos. Then while they recorded their new CD they went to europe with The End and Fear Before the March of Flames. And what is more they took part on Sounds of the Underground Tour where by other bands Shadows Fall were a headliner. And to complete the list they went on tours with Fall of Troy, The Number Twelve Looks Like You, Ed Gein, The Warriors, Protest the Hero, and The Blackout Packt.

It’s not a simple task to define their music. The members said that the songs were inspired mostly by jokes and humour and the they were written on tours. We get a big punch in the face by this 15 tracks. They can’t be described by rock and roll or hardcore. By the aberrant vocals we get a fucken great rock/punk/hc/math in a more sloppy way. Digestibility, noise, hard to take in, popularity, riding the fashion, everyone should fuck off. Much the same what this band make me think of. Genius.

There’s a huge irony and scorn on this album too. Rebellious music from the better ones. They must love the classics too since there’s a lot of old school rock feel in their music. Dirty guitar riffs but the sound is so pop, that causes the exciting result. They operate with track names like “Hahahahahahaha” and “Please That Bitch Will Outlive Us All” and put their cards on the table while telling better and better stories in the 15 songs. This album is a must hear for everyone because the lot of elements it holds. 15 barefaced, seditionary songs. Like old rock music in old times. The name is genious just like the disc.

Tracklist:

1. Hahahahahahaha
2. Giant Mantis VS. TURT nip
3. How Many Dad’s Must Eat Themselves?
4. 3000, 100 Points, 100pts, Gummy Octopi
5. H.D.EYE Hybrid Cyborg
6. Trot Line Beer Can
7. The Toxic Shock Mountain Blues
8. R4TB3LLY
9. Eagle Mewnadria
10. Supernova Ninja Surfers
11. Is This Your Homework?
12. Green Genes
13. Wasted (Black Flag Cover)
14. Rotten Church / Mall / Parking Lot
15. Please, That Bitch Will Outlive us All

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek