Lemezismertetők

HELLBUTCHER – Hellbutcher

Hellbutcher Cover240514

Miután sajnálatos módon 2022-ben a legendás Nifelheim beszüntette a tevékenységét, Per Ola Arne Gustafsson azaz Hellbutcher úr nem sokat teketóriázott, és még azon év során társakat toborzott a Hellbutcher nevű új Black metal hordájához. 2022-ben már meg is jelentettek egy 2 számos, limitált példányszámú demót „Death’s Rider” címmel Hellbutcherék, ezzel is jelezve, hogy a pokol legsötétebb bugyraiból egy kompromisszumot nem ismerő, új svéd szörnyeteg bukkant fel a skandináv undergound palettán.

A demó megjelentetése után Hellbutcher a többiekkel egyetemben nekiállt a dalírásnak, melynek végeredménye a május 31-én megjelenő debütáló LP, a „Hellbutcher” az amerikai Metal Blade Records gondozásában.

Nos, lássuk előbb az infernális kvintett felállását:

Hellbutcher – vokál (Necorcurse, Friends Of Hell, Dead Kosmonaut), Necrophiliac – gitár (Mordant), Devastator- dobok (Bloodbath), Eld- basszusgitár (Aeternus, Gaahls Wyrd), s végül, de nem utolsósorban Iron Beast – gitár (Unleashed, Dead Kosmonaut).

Nyolc infernális nótával örvendeztettek meg Hellbutcherék majd 33 és fél percben, jobbnál jobb Black metal himnuszok sorjáznak egymás után az elmaradhatatlan aranykori Heavy Metal korszakból származó riffekkel, dallamokkal ötvözve.

Az öt profi róka rendesen elpusztít maga körül mindent, Hellbutcher sátáni hangja pedig továbbra is irgalmatlanul jó formában van, ráadásul a zenekar önmaga producelte az anyagot, ami szintén a rutinjukat bizonyítja, a démoni hóhéros borító pedig méltó megkoronázása ennek a hihetetlenül jó bemutatkozó anyagnak.

Nifelheim-fanatikusok, kötelezően beszerzendő anyag, s bár „meghalt a király”, de „éljen a király!”, Hellbutcher visszatért és ördögi zenészkollégáival megerősödve újra büntet!

Valószínűleg megvan számomra az év albuma, a pontszám pedig egy bősz nagy 10-es!

Kedvenc dalok: Violent Destruction, Hordes of the Horned God, Death’s Rider.

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2024
Stílus: Black Metal
Webfacebook.com/hellbutcherband

Tracklist:

  1. The Sword of Wrath
  2. Perdition
  3. Violent Destruction
  4. Hordes of the Horned God
  5. Death’s Rider
  6. Possessed by the Devil’s Flames
  7. Satan’s Power
  8. Inferno’s Rage

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hellbutcher interjú

KMG

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek