Lemezismertetők

HOLTIDŐ – Lesz Ami Lesz

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.holtido.hu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Modern metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A 2004-ben alakult zenekar némi tagcserét és nagyobb koncerteket tudhat a háta mögött. Nyáron jelent meg “Lesz ami lesz” címmel első kiadványunk. Kicsit felemás érzésem van a lemez hallgatása kapcsán. Az rögtön lejött, hogy ez könnyen eladható zene, és hogy szívvel-lélekkel játszanak a srácok. Igazából ez bőven elég a sikerhez.

Hazánkban a Depresszió és a Road zenéje hatalmas sikernek örvend. Nos, én úgy érzem, hogy ennek a két zenekarnak a hatásait vehetjük észre a legjobban. Kovács Zoltán hangja kifejezetten hasonló Halász Feriéhez. A zene is könnyen megjegyezhető, fülbecsengő dallamokkal van telepakolva. Egyébként nem nevezném gyengébbnek, mint a Depresszió zenéjét, attól függetlenül, hogy ők még annyira nem népszerűek. Azt viszont hozzátenném, hogy a nagyobbik zenekar sem tekinthető kifejezetten profinak, csak valamit nagyon jól csinálnak, ami a fiataloknak kifejezetten tetszik.

A 12 dal majdhogynem 1 órás játékidőt ér el, ami hosszúnak mondható. Nagyjából hasonló dalok sorakoznak fel, és nem esik a színvonal túlzottan. Az energiadús számokból árad a vidámság és felpörgeti a hallgatót, és mindehhez párosul a könnyen megjegyezhető refrénekkel és dúdolhatósággal.

Nem nevezném rossz albumnak, de egyszerű zenéről van szó, és nem igényel túl nagy tudást ezeknek a daloknak az elkészítése. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy folyamatosan növekedni fog a rajongótáboruk, ha sokat koncerteznek.

———————-

ENGLISH VERSION:

The band was formed in 2004, they have already went through some line up changes and bigger live shows. Their first album is called “Lesz ami lesz” and it released on the summer of 2008. I am not sure about the feelings i have for this music. It was clear for the first listening that this music is easy to be sold, but the guys play it from their heart. I think that these things will be enough for the success.

Depresszió and Road is very popular in Hungary, and we can hear that these two bands infected the guys very well. Kovács Zoltán’s vocals are extremely similar to the vocals of Halász Feri. The music is very simple, full of catchy melodies. I think that they are just as good a Depresszió, but they are not as popular as them. And i wouldn’t say that Depresszió is so professional, they are just giving young people what they asking for.

The record consist of twelve tracks, in nearly a hour, so the album is pretty long. Basicly all song are equal, there are no lower ponts. The songs are energetic, and full of happiness, so the it brings a good mood to the listener with the help of catchy melodies, and refrains.

Basicly it’s not a bad album, but it’s a very simple music, it not requires great musical knowledge to write songs like theirs. Their fanbase will grow pretty fast, if they playing a lot of live shows, i am sure about that.

Tracklist:

1. Lesz ami lesz
2. Másik tavasz
3. Ébredj
4. Tegnaptól-máig
5. Fekete éden
6. Táplálj még!
7. Leszek én
8. Nem akarok jobbat
9. Nincs vész!
10. Azért mert
11. Ne mérgezd meg!
12. Örvénylő lét

Pontszám: 6.5

Kapcsolódó cikkek

Holtidő videoklip

KMZ

Holtidő Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek