Lemezismertetők

HOODED MENACE – Gloom Immemorial

Kiadó: Doomentia Records

Weboldal: facebook.com/HoodedMenace

Kiadás éve: 2014

Stílus: Death / Doom

Brief Sum: We are talking about a perfect material here that flawlessly appeases the needs of the band and the fans. I hope I can soon listen to the new album. Lasse Pykkö rules!

 

 

Napjaink underground színterének egészét nézve, ez a finn zenekar a legjobbak közé tartozik. Múltjuk egészen 2007-ig nyúlik vissza, de a tagok más formációkban is érdekeltek (pl. Claws, Phlegethon, Ruinebell, Vacant Coffin, Emulgator stb.). A bandát Lasse Pyykkö énekes/gitáros hívta életre, aki értelemszerűen a kezdetektől van itt, azonban eme hét, nyolc év alatt viszonylag nagy volt a jövés menés a Hooded Menace soraiban. A jelen gárdából Pekka Koskelo dobos a legrégebbi tag, aki 2009 óta erősíti a csapatot, Teemu Hannonen gitáros három éve csatlakozott, míg Markus Makkonen basszusgitáros/énekes csak koncerteken segít ki.

A zenekar koncepciója, szövegei Lasse Pykköö horrorfilmek és horror könyvek iránti rajongására épülnek (a Blind Dead sorozat előtt tisztelegve), zeneileg pedig az ős death metal az irányadó, ezen belül is a síri, súlyos, sötét, hátborzongató atmoszférával és hangulattal felvértezett death/doom. Ez a cd egy gyűjteményes album, amely az amúgy igen produktív banda összes split kiadványát és Ep-jét vonultatja fel, mégpedig úgy, hogy a nóták kronologikus sorrendben kerültek fel a lemezre. A korongon szereplő felvételeket négy különböző felállás rögzítette (visszautalok a fluktuációra), azonban a minőségbe nem lehet belekötni, a Hooded Menace muzsikáján nem lehet fogást találni. Többek között az az I, Devil Master is felkerült a cd-re, amely a 2010-ben, a Less Music gondozásában megjelent és 500 példányra limitált Live Evil Volume 1 dupla albumon volt hallható. Átlagban 6-9 perces szerzeményeket hallunk, őrlő basszustémákkal, súlyos riffekkel, mély hörgéssel, de dallamok beiktatásával is tálalva, a korai Paradise Lostot, Asphyxot megidézve. Az A Decay Of Mind And Flesh példának okáért egy remek instrumentális tétel. Mindösszesen két nótát hiányolok erről a remek, pazar kiadványról, mégpedig a 2012-es Necrotic Monuments Ep-re feltett Eternal Darkness (Psychopath) és Witchfinder General (Burning A Sinner) feldolgozásokat.

Ettől függetlenül nem kérdés, hogy tökéletes anyagról beszélünk, maximálisan kielégítve a csapat és a stílus rajongóinak összes igényét. Remélem hamarosan már az új lemezt hallgathatom. Lasse Pykkö rules!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Fulfill the Curse
2. The Eyeless Horde
3. A Decay of Mind and Flesh (Anima Morte cover)
4. The Haunted Ossuary
5. I, Devil Master
6. Catacombs of the Graceless
7. Abode of the Grotesque
8. Instruments of Eternal Damnation
9. Chasm of the Wraith
10. The Creeping Flesh
11. Monuments of Misery

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hooded Menace interjú

KMZ

Hooded Menace – Gyűjteményalbum bejelentése

KMZ

Hooded Menace Interjú

Dr. Feelgood

HOODED MENACE – Effigies of Evil

Dr. Feelgood

Hot News: Hooded Menace – Premieres „Crumbling Insanity” Video On Metal Injection

KMZ

Hot News – Hooded Menace: Enter The Studio

KMZ

Hot News – Hooded Menace: Sign To Relapse Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek