Lemezismertetők

HORSE THE BAND – A Natural Death (European version)

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: www.horsetheband.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Nintendo-core

 

 

 

 

A HORSE The Band zenekar egy elég furcsa és nagy egyéniséggel rendelkező banda. Igaz, Európában még csak május 5-én jelenik meg a lemez a Ferret Music jóvoltából, de a világ más pontjain már tavaly megjelent. Sok helyen a nintendo-core kategóriába sorolják a zenéjüket, ami talán a legjobban úgy írható le, hogy tökéletesen keverik a prüttyögő hangokat a zúzással, ordítással és némi énekléssel. Igazából nem sok ilyen lemezt hallottam még, de valami nagyon megfogott a zenéjükben, mert elég egyedinek tartom, amit ráadásul jól is művelnek.

A HTB-nek már korábban is jelentek meg albumai, kislemezei, de valószínű, hogy nem sokan ismerhetik a bandát. A 16 szám lényegében végig lendületes és nagyon szakít. Jó a hangzás, megy a zúzás ezerrel és eközben szinte folyamatosan megy végig a nintendo hangra emlékeztető prüttyögés. Az tény, hogy kell egy kis beleélés, mert sok embernek lehet, hogy pont ezek a hangok nem fognak tetszeni. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy hogyan is jutott eszükbe ezeket az egyszerű éles prüttyögő hangokat összekeverni a hardcore/metalcore zenéjükkel. Ezt a fajta modern zenét, ha először hallod, majd azt fogod mondani egy rakás szar, tele gagyi hangokkal. Kell egy kis idő, amire rááll az ember és elkezdi szeretni a dalokat és megkedvelni Lord Gold billentyűjátékát. Nathan vokáljaival nem hiszem, hogy lesznek problémák, elég arcba mászóak és egy igazi ízig-vérig metalcore énekes. A zenében néhol egy kellemes, retro sláger dallam is felüti a fejét, ilyen pl. a „The Startling Secret of Super Sapphire” dal, de természetesen Gold gondoskodik arról, hogy ne maradjunk nyugodtak és felpörget, feldühösít a zenéjükkel.

Elmebeteg egy zene az tény, egyfajta káosz és zűrzavart is felfedezhetünk. Megvan benne a megfelelő súly a dalokban, és nagyon feltud pörgetni. Szinte szétzilál és minden porcikám azt kívánja, hogy álljak fel és kezdjek el a HTB zenéjére eszméletlenül zúzni. Ez egy érdekes zene és biztos vagyok benne, hogy a core arcoknak tetszeni fog. Egyébként április 29-én a Kuplungban meg is nézhetitek élőben őket, hogy milyenek is és hogy mennyire meggyőző a zenéjük. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Itt csak a szigor és a katasztrófa uralkodik. Nincs más csak a menekülés…

Tracklist:

1. Hyperborea
2. Murder
3. The Startling Secret of Super Sapphire
4. The Beach
5. Face of Bear
6. Crickets
7. New York City
8. Sex Raptor
9. Broken Trail
10. The Red Tornado
11. Treasure Train
12. His Purple Majesty
13. Kangarooster Meadows
14. Rotting Horse
15. I Think We Are Both Suffering From the Same Crushing Metaphysical Crisis
16. Lif

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

HORSE The Band, Ghost Of Shelter, dUNA, Unsent Letters – Koncertbeszámoló

Gwanath

Horse The Band, Gacy’s Threads, Rivers Run Dry, Another Way – Koncertbeszámoló

terror

Horse The Band, Miles Away, Cruel Hand, Dallas – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

HORSE The Band Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek