Lemezismertetők

HOUWITSER – Sentinel Beast

Houwitser Cover240309

A Houwitser egy régi holland halálmetál alakulat:

1997-ben alapította meg az egykoron a Sinisterben basszusgtározó Michel Alderliefsten gitáros és olyan illusztris tagokat toborzott maga mellé, mint a szintén ex-Sinister énekes, Mike van Mastrigt, a Sinister-dobos Aad Kloosterwaard (aki ugye jó pár éve a Sinister énekese), végül, de nem utolsósorban Theo van Eekelen (ex-Judgment Day, ex-Hail Of Bullets, Siege Of Power, Grand Supreme Blood Court). Ez a felállás rögzítette a debütáló korongot „Death… but Not Buried” címmel 1999-ben.

Mike az album után kiszállt a bandából, a zenekar pedig tovább működött 2004-ig, ám utána egy időre leálltak. Nem akarom részletesen ecsetelni a továbbiakat, a lényeg a lényeg, hogy az alábbi felállásban tértek vissza:

Michel Alderliefsten – gitár, Mike van Mastrigt – ének, Richared Gielen -gitár, Marten van Kruijssen – dobok (KORPSE, ex-Dictated) és Roderick Ras – basszusgitár.

Ezzel a tagsággal rögzítették az immáron hatos számú nagylemezt „Sentinel Beast” címmel, mely március 8-án jelent meg hivatalosan a németalföldi Vidar Records jóvoltából. Nos, az old school holland Death metalosok nem sokat vacakolnak a 10 nóta során, a közel 37 perces anyagon, rendesen beledöngölnek a földbe az iszonyatosan kegyetlen zenéjükkel:

Már a nyitónóta, a „Burning Dogma” teljesen letarol mindent maga körül, jobbnál jobb pokoli riffek sorjáznak az irgalmatlan dobolással egybekötve, Mike pedig hozza a korai Sinister-ből megszokott egyedi és brutális orgánumát. Az infernális sebesség mellett az azonnali headbangelésre késztető középtempós, a halál illatát magában hordozó témák is jócskán dominálnak ezen a rövid, de annál pusztítóbb lemezen.

Korai Sinister-rajongóknak kötelezően beszerzendő darab a „Sentinel Beast”, s akik esetleg eddig nem ismerték a Houwitser munkásságát és szeretik az arcba mászó holland old school Death metal muzsikát, szíves figyelmükbe ajánlanám Michel és Mike hordáját, a pontszám pedig egy óriási nagy 10-es!

Kedvenc dalok: Burning Dogma, Sentinel Beast, Dehumanised.

Kiadó: Vidar Records
Kiadás éve: 2024
Stílus: Brutal Death Metal
Web: facebook.com/Houwitser

Tracklist:

  1. Burning Dogma
  2. Sentinel Beast
  3. Warmonger
  4. King of Madness
  5. Dismal Depravity
  6. Ruin of Man
  7. Onwards to Battle
  8. Echoes of Anguish
  9. Paradise Falls
  10. Dehumanised

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek