Lemezismertetők

ICE AGES – Buried Silence

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.iceages.info

Kiadás éve: 2008

Stílus: Darkwave / Electronic / Industrial

 

 

 

 

Még valamikor régen, évekkel ezelőtt ismerkedtem meg a Die Verbannten Kinder Evas zenéjével, és akkor nagyon meg is szerettem, pedig nem szokásom túlzottan elkalandozni a metal világától. Valami olyasmit sikerült alkotniuk azzal a zenével, amit kevés zenekarnak sikerült elérni, legalább is én így érzem. Hiszen Richard Lederer egy nagyszerű, tehetséges úriember. Akkoriban, gyorsan utána is néztem, hogy milyen zenekarokban is érdekelt még, és akkor ismertem meg az Ice Ages alkotásait. A This Killing Emptiness albumot nagyon meg is kedveltem, bár már szinte magamra sem ismertem, mert ugyebár, itt már szinte teljesen industrial zenéről beszélünk, némi darkkal meghintve. Annak idején azt hittem, hogy az a bizonyos két lemez után nem lesz újabb szerzemény, de most 2008-ban újra megmutatta tehetségét Richard Lederer, és megjelent a Napalm Records-nál a Buried Silence.

Tehát nagy kíváncsisággal helyeztem a lejátszóba a promó cd-t, hogy vajon ennyi idő elteltével mit is fog kitalálni Richard. Nos, alapjában véve a zene maradt ugyanaz, a jól megszokott industrial / darkwave vonal. Amit észrevettem, hogy talán egységesebb lett az egész. Minden dal jónak nevezhető és izgalmas, nem fullad unalomba, mert az előző albumokkal úgy voltam, hogy van 1-2 nagyon erős szám és erős közepes kategóriás. Most inkább egy jól kidolgozott, erős albumnak nevezném. Maximálisan ráillik a cyber zene megnevezés, és fellelhető a gyűlölet és a kietlenség is benne. A vokál is a jól megszokott, eltorzított, dermesztő és ridegséget árasztó fekete félelem. Rengeteg ipari hangot tartalmaz, ami nyersen szól, és ezt visszhanggal még megfűszerezi, ami egy gonosz hangulatot eredményez. Nagyrészt tehát ott folytatják, ahol abbahagyták.

Szerintem sok mindenki megszeretheti ezt az albumot, mert ugyebár én is inkább a black / death metal zenéket kedvelem, de mégis bejön ez a cybermetal, az elektro-darkwave kedvelőknek meg még könnyebben elnyerheti a tetszését.
Igazából nem is találtam az albumnak gyenge pontját. Remélem, egy kicsit gyakrabban jelentkezik Richard hasonló anyagokkal, bár nem feltétlenül a sorozatgyártás a lényeg, hanem a jó és profi munka. Remek, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Tracklist:

1. Intro
2. Buried Silence
3. Regret
4. From Grey To…
5. Icarus
6. Through The Mirror
7. Essential Loss
8. Enemy Inside
9. Tormented in Grace
10. Curse

Pontszám: 9.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek