Lemezismertetők

IGNITOR – Road Of Bones

Kiadó: Cruz Del Sur Music

Weboldal: myspace.com/ignitor

Kiadás éve: 2007

Stílus: Heavy / Power

 

 

 

A tavalyi év legvégén jelent meg a texasi illetőségű Ignitornak a Road Of Bones-ra keresztelt bemutatkozó lemeze. Nem tudtam előzőleg, hogy mire számítsak, hiszen szűkebb hazájukból metal berkekben szinte csak a Pantera neve cseng ismerősen. Az introval együtt 11 számos lemez viszont hagyományos heavy/power metalt tartalmaz. Nem ilyesmire számítottam, az holtbiztos, főleg azután nem, hogy megtudtam: énekesnős bandáról van szó.

Death On The Road című bevezetővel indul a lemez, amiben számomra ismeretlen nyelvű szóváltást követően lelőnek valakit. Hatásos bevezető, majd egyből belevágnak a címadó, kemény power darába. Az albumon szinte középtempóban galoppozik végig az amerikai ötös, megfelelő mennyiségű kiállással, lassulással, gyorsulással megspékelve a dalokat. Nem hoznak semmi világmegváltó újdonságot, klasszikus heavy/power metal, nagyszerűen előadva. A hangszeresekre nem lehet panasz, mindenki hozza a kötelezőt. Talán egyedül a gitárszólók rövid voltára lehetne panaszkodni.

Erika Tandy énekesnő pedig nagyszerűen énekel, ha kell sikítozik és nem bizonytalanodik el magasabb tartományokban sem. Persze ne várjon senki Liv Kristine féle üvegrepesztő szopránt, Erika hangja pontosan ehhez a kemény, karcos powerhez illő. Sajnos a lemez kiadása óta otthagyta a zenekart, kár érte, nehéz lesz pótolni! A számok közül nem is nagyon lehet kiemelni egyet sem, azonos színvonalon mozognak, nincs kiugróan jó vagy kiugróan rossz tétel a lemezen. Érdekesség az albumot záró Reinheitsgebot német szövegrészei. Viszont megkapjuk a refrénben a lemez esszenciáját: Metal Is The Law!

Összességében egy korrekt bemutatkozó albumot hallhatunk, amit bátran tudok ajánlani minden heavy/power fanatikusnak. A banda nem fogja megújítani a stílust, de kellemes perceket szerezhet annak, aki a túlcsorduló lemezkínálatból a Road Of Bonest választja. Akik viszont ki nem állhatják a galoppozós true metal témákat, azok kerüljék el a lemezt, nem az ő zenéjük.

Tracklist:

1. Death on the Road
2. Road of Bones
3. Scarlet Enigma
4. March to the Guillotine
5. Wings of the Blackheart
6. Hymn of Erin
7. Phoenix
8. Broken Glass
9. Castle in the Clouds
10. God of Vengeance
11. Reinheitsgebot

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek