Lemezismertetők

ILLOGICIST – The Insight Eye

Kiadó: Willowtip Records

Weboldal: www.illogicist.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Technical Death Metal

 

 

 

 

Ez az olasz négyesfogat (Diego Ambrosi-gitár, Emilio Dattolo-basszusgitár, Luca Minieri- gitár, ének, Marco Mennemann-dob) elég korrekt anyagot rögzített. Zenéjükben ötvöződik az extreme metal a deathcore elemeivel, pontosak, bár a lemez anyaga nehezen emészthető, attól függetlenül, hogy itt progresszív hangulatú számokról van szó. Nem egyszerű a zúzda amit a srácok tolnak, a borító ötletes, igényes, minden megvan, ami egy jó lemezhez kell.

A nyitónóta a The Insight Eye, egy dallamosabb témával indít, de a szerkezete már nem egyszerű. Egy kis old-school thrash/death feeling érezhető a nótában, az énekes Luca Minieri hangja jól fekszik a zenére. Az ötletek néha a Voivod-ot és a Mekong Delta-t juttatják eszembe, gondolom nem véletlenül. A Brain Collapse szintén egy pörgős, domináns szám, kidolgozott, óramű pontosságú riffek, nyers hangzás, ahogy a stílus megkívánja. A Rooms Of Emptyness ugyanazt a vonalat viszi, mint az előző két nóta, vegytiszta technikás örlés, metal riffek garmadája, minden a helyén. A The Absolute Or Nothing is egy beteg szám, súlyos váltások, a verzék szétzilálva de halálpontosan zakatolnak végig.

A Soundless Pain a következő track címe, egy igazi eszement darálás, extreme metal betétekkel, headbangelős feelingel, de valóban nehéz megemészteni, és nem mert rossz, hanem mert lenyügözően sokszínű, ahogyan a Core című nóta is. A hangzás nagyon jó itt is, érződik a kidolgozottság, a részletekre figyelés, és ugyanakkor hihetetlen gyötrelmes a mondanivaló, és szuggesztív a zene. Elég rendesen szól a Be My Guide is, ami egy tempósabb dal, szélvészként söpör át a halott városok utolsó túlélőin is, mindenütt roncsok, égő épületek, üresség…

A zárótétel a Secrets Of Human Hate, ami elég súlyos zenei elemekkel van telepakolva. Érezhető itt is nyomokban a progresszív kisérletezés, ami kiemeli őket a sima deathcore fogalomból (bár nem szeretek sablonokat húzni bandákra, de muszály). Mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt a hallgatható, korrekt anyagot.

Tracklist:

1. The Insight Eye
2. Brain Collapse
3. Rooms Of Emptiness
4. The Absolute or Nothing
5. Soundless Pain
6. Core
7. Be My Guide
8. Secrets of Human Hate

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek