Lemezismertetők

IMMOLATION – Majesty And Decay

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.everlastingfire.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Death Metal

 

 

 

Az 1986-ban még Rigor Mortis néven alakult Immolation (a névváltoztatást a Texasból érkezett Rigor Mortis miatt kellett kieszközölniük) az évek folyamán a death metal egyik bástyájává, életben tartójává vált, a kitartás, a kompromisszummentesség iskolapéldájává avanzsáltak. Mintegy negyedszázados karrierjük sajnos nem egy dicsőséges diadalmenet, sokkal többet érdemeltek volna annál, mint amennyit elértek. Lendületüket, kitartásukat az sem tudta megtörni, hogy debütáló lemezük (Dawn Of Possession – 1991) és második korongjuk (Here In After – 1996) között öt év telt el, tagcserék, kiadóváltások nehezítették karrierjüket, nem beszélve arról, hogy a death metalt is sújtotta a felbukkant grunge, pop/punk, majd nu metal láz, úgy, ahogy a többi műfajt is.

A Here In After óta teljes üzemmódra kapcsoltak, idei kiadványuk már nyolcadik az Immolation katalógusban, melyet a csapat új kiadója, a Nuclear Blast gondoz. Az Immolation nem az a banda, amely folyamatosan változtatja stílusát, tulajdonképpen a Dawn Of Possession óta az általuk kijelölt ösvényen haladnak. A Morbid Angel-hez történő hasonlítgatás az új korongon is megállja helyét, továbbra is váltásokban gazdag, komplex death metalt játszanak. Egyéni, egyedi hangzásuk mellett a Ross Dolan basszusgitáros/énekes, Robert Vigna gitáros duó a csapat meghatározója, lévén két őstagról van szó, ők jelentik az Immolation lényegét, velejét.
Az intro után belépő The Purge a csapat minden fanatikusát megnyugtatja és biztosítja afelől, hogy a minőség az utolsó percig garantált, az eltelt három évben nem felejtettek el jó nótákat írni és, hogy bennük mindig meg lehet bízni, ha technikás death metalról van szó. Természetesen Bill Taylor másodgitáros és Steve Shalaty dobos is hozzáteszi a magáét a nótákhoz, tudásukról, bámulatos játékukról már az előző anyagokon is tanúbizonyságot tettek.

A Morbid Angel-hez hasonlóan pillanatok alatt váltanak a gyors tekerésekből, középtempóba vagy doom-os lassulásba, a Vigna/Taylor páros a komplex riffek és mesteri szólók mellett harmóniameneteket is csempészik a dalokba. Ross Dolan basszustémái ezúttal is dominánsak, hörgése azonnal felismerhető, tehát az Immolation ismérvek, védjegyek nem szenvedtek csorbát. Az A Token Of Malice, a címadó, a harmóniákkal díszített, doom-os elemekkel kevert A Glorious Epoch (de felsorolhatnám valamennyi dalt) semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után, mind a zenekar, mind a technikás death metal fanatikusainak igényét kielégíti. A telt, erős, vaskos hangzás teszi teljessé a death metal orgiát, a megszólalás miatt sincs okunk fintorogni.

Az idei death metal termés egyik mesterműve a Majesty And Decay, ehhez kétség sem férhet, a csapat pedig minden tiszteletet megérdemel a műfaj iránti elkötelezettségéért, kitartásáért.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Intro
2. The Purge
3. A Token Of Malice
4. Majesty And Decay
5. Divine Code
6. In Human Form
7. A Glorious Epoch
8. Interlude
9. A Thunderous Consequence
10. The Rapture Of Ghosts
11. Power And Shame
12. The Comfort Of Cowards

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Immolation, Melechesh, Azarath, Sincarnate – Koncertbeszámoló

Georgius

Marduk, Immolation, Origin – Koncertbeszámoló

Cryonus

Hot News: Immolation – kicking off European tour this week!

KMZ

IMMOLATION – Kingdom Of Conspiracy

Dehumanizer

Hot News: Immolation – „Indoctrinate” Lyric Video Posted!

KMZ

Hot News: Immolation – New Track From „Kingdom Of Conspiracy” Released!

KMZ

Hot News: Immolation – „Kingdom Of Conspiracy” Lyric Video!

KMZ

Hot News: Immolation – Release New Song / Making-Of Cover Art

KMZ

Hot News: Immolation – First „Kingdom Of Conspiracy” Trailer Posted!

KMZ

Hot News: Immolation – Album Cover and Track Listing Unveiled!

KMZ

Hot News: Immolation – Album Title And Release Date Announced!

KMZ

Hot News: Members of Demigod and Immolation to guest host Metalenema

KMZ

Marduk, Immolation, Noctem, Heaving Earth, Forsaken World – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News – Immolation: Scion A/V To Release New Ep!

KMZ

Hot News – Immolation: Headlining North American Tour Announced!

KMZ

Immolation Interjú

Dr. Feelgood

Immolation, Melechesh, Sickening Horror – Koncertbeszámoló

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek