Lemezismertetők

IMPIETY – Ravage & Conquer

Kiadó: Pulverised Records

Weboldal: www.mightyimpiety.com

Kiadás éve: 2012

Stílus: Death / Black / Thrash

Brief Sum: A great album at first listening. The emphasized drums are exciting, though unfortunately the rest of the instruments are not and the album quickly turns into monotony, plus the length of some tracks make this even worse. The less could have been more in this case since the ideas are cool and the sound is unusual as well.

A szingapúri Impiety még 1990-ben kezdte pályafutását. Olyan zenekarok nyomdokain indultak el, mint a korai Bathory és a legendás brazil Sarcófago. Mi sem mutatja jobban elkötelezettségüket, mint eredeti nevük, ami Sexfago volt. Az évek során rengeteg kiadvány jelent meg tőlük, folyamatos mozgásban van ma is a csapat. A most tárgyalt legfrissebb Ravage & Conquer címe is mutatja, bőven tart még a lendület és nincs megalkuvás. Érdekességképp megemlítem, hogy a lemez megjelenése után tíz nappal érkezik egy koncertkiadvány is tőlük.

A stílust, már mindenki sejtheti is, a death-black-thrash szentségtelen triumvirátusa alkotja.

A kezdő Revelation Decimationtól a záró Slave the Goatig a dalok bedarálják a hallgatót, a dobok sebesen pörögnek, nincs megállás. Az ének és a dalok jellege mind a példaképeknek megfelelő. Legelső hallgatásra a hangzás az, ami szembeötlik. Bár őszintén szólván sokadjára is inkább ebben lelem örömöm a lemez kapcsán. A dobok hihetetlen módon az előtérbe vannak tolva, hogy stílszerű legyek a Bathory Requiem-jét tudnám felhozni párhuzamként. Ezzel még nem is lenne baj, de mivel a lemez majd teljes egésze hasonló tempóban fogant, a kezdetekkor még izgalmas hangzás unalomba fullasztja a dalokat. Rendesen kell koncentrálni, hogy odafigyelj, a háttérben mi történik, hogy egyáltalán ne vessz el a sodró lendületben. Nekem ez így túl monoton volt, amin a dalok hossza is rontott. A hangzás pedig működőképes lenne, mert a lemez végére biggyesztett feldolgozás dal nagyon jól sikerült.

Azért vannak rajta jó szerzemények, nem reménytelen a lemez. A címadó dal ezek közé tartozik, egész jó szólókat pakoltak bele, a Weaponized pedig a refrénjével tűnik ki. A War Crowned blackes gitárkíséretével bukkan fel a zenei masszából.

Az elől lévő doboknak köszönhetően eléggé eltűnnek a számokban lévő hangulatváltások, mivel ezek nem olyan markánsak így a háttérben maradnak. Szerintem nincs annyi téma a dalokban ami indokolná a hosszú játékidőt. A kevesebb több lett volna, mert így összességében ez az izgalmas megszólalás értelmét veszti, sőt kicsit a lemez ellen dolgozik. A dalok is elbírtak volna több dallamot, és ez így megmenthette volna az egészet. A műfaj nagy rajongója vagyok, és alapvetően tetszik ez a fajta hangzás, mégis azt mondom, a lemez csak egy erős közepes.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Revelation Decimation
2. Ravage & Conquer
3. Weaponized
4. The Scourge Majesty
5. War Crowned
6. Legacy of Savagery
7. Salve the Goat
8. Sacrifice (Bathory Cover)


Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek