Lemezismertetők

IN APHELION – Luciferian Age EP

Sebastian Ramstedt (Necrophobic, Ordo Inferus, ex-Nifelheim – hogy csak a legfontosabbakat említsem – a svéd underground színtér egyik legjobb gitárosa számomra hosszú idő óta. (amellett, hogy lenyűgözően szólaltatja meg a hangszerét, nagy bakelitgyűjtő és példás családapa is egyben)

Elmondása szerint rengeteg zenét ír, amelyek nem illeszkednek bele a Necrophobic-világába, így 2020-ban gondolt egyet és régi társával a bűnben, Johan Bergebäck gitárossal és egy fiatal, rendkívül tehetséges holland dobossal, Marco Prij-jel (Blasphemy Night, Cryptosis) megalapította az In Aphelion (nem kifejezetten a feketefém stílusra jellemző nevű) black metal hordát.

Idén június 11-én Demo I. néven kibocsátottak egy 50-es példányszámú kazettát, melyen 2 nóta kapott helyet, nevezetesen a „Let the Beast Run Wild” (ehhez egyébként készült egy szöveges video még márciusban) és a „Sorrow, Fire and Hate” majdnem 11 perc játékidővel.

Október 8-án egy single-lel, a „Draugr” című közel 8 perces tétellel jelezték, nagyjából mire számíthatnak a black metal rajongók a november 5-én, CD-n hivatalosan is megjelenő „Luciferian Age” Ep-vel kapcsolatban.

Nos, lássuk akkor, mit is tartalmaz a Luciferian Age:

(Elfelejtettem megemlíteni, hogy a vokalista is Sebastian, irgalmatlanul jó hangja van szerintem.)

A fentebb már említett ’Draugr’-ral indítanak, nagyon változatos, szép harmonikus megoldásokat tartalmazó dal, melyből nem hiányozhatnak az infernális svéd pusztítások sem, aki ismeri a Sebastian Ramstedt/Johan Bergebäck duó munkásságát különböző csapatok különböző anyagain, az tudja, mire gondolok. Ezután a „Luciferian Age” következik (a hivatalos video éppen két nappal ezelőtt jelent meg, amit mellékelek is), jó kis középtempós, döngölős szerzemény. „A Wrath of a False God” az utolsó saját alkotásuk az EP-n, sokrétűen felépített track.

A majdnem 23 perces luciferi korszakot a Kreator: „Pleasure to Kill” feldolgozása zárja, az egyik legjobb Kreator-átirat, amit valaha hallottam (egyébiránt hatalmas kedvencem a „Pleasure to Kill LP évtizedek óta), pazar munka, le a kalappal Sebastian, Johan és Marco előtt!

A Luciferian Age kiváló keverése/masteringje Fredrik Folkare (Unleashed) keze munkáját dicséri és itt említeném meg, hogy jövő tavasszal érkezik a teljes nagylemez, a „Moribund”.

Egy kénköves nagy 10-es és akik szeretik a Necrophobic-ot, és a Nifelheim-et Sebastiannal és Johannal, ajánlott beszerezniük a „Lucierian Age”-t az Edged Circle Productions-on keresztül, biztosan állíthatom, nem fognak csalódni.

Kiadó: Edged Circle
Kiadás éve: 2021
Stílus: Black Metal
Weboldal: facebook.com/inaphelion

Tracklist:

  1. Draugr
  2. Luciferian Age
  3. Wrath of a False God
  4. Pleasure to Kill (Kreator cover)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek