Lemezismertetők

IN APHELION – Moribund

A tavalyi év folyamán, októberben már írtam egy ismertetőt az In Aphelion-nal kapcsolatban, nevezetesen a „Luciferian Age“ Ep-ről, most pedig eljött az ideje, hogy a hivatalosan március 11-én megjelenő első, teljes hosszúságú lemezről, a „Moribund“-ról fejtsek ki néhány gondolatot.

Nos, a Sebastian Ramstedt, Johan Bergebäck és Marco Prij alkotta In Aphelion 10 pokolian jól megkomponált, dallamokkal alaposan felvértezett Black metal himnuszt vonultatott fel 58 perc játékidőben. Fontosnak tartanám megjegyezni, hogy senkit ne rémisszen el az LP hossza, ugyanis Sebastian és társai tettek arról, hogy a tisztelt publikum egy pillanatra se unatkozzon a „Moribund“ meghallgatása során.

A rövid okkult bevezetővel ellátott „World Serpent“ (Devourer of Dreams) pusztító szélviharként száguld végig (néhány kisebb lassulást nem számítva), kiválóan megágyazván a korong alaphangulatának, ám természetesen nem maradhatnak el a Sebastian/Johan duó gitárhősöket megidéző harmóniái sem. Ezután három olyan dal következik („Draugr“, „Let the Beast Run Wild“, Luciferian Age“) melyeket véleményeztem az előző irományomban, így ezekre most nem térek ki.

A „This Night Seems Endless“ lett az album leglassabb, legepikusabb darabja, ezt követi a zakatolós, de a lendületesebb témákat sem nélkülöző „He Who Saw the Abyss“. A nagylemez címadó tétele, a „Moribund“ rendkívül intenzív darab, hasonló szellemiségben íródtak a soron következő nóták is („The Origin, „Sorrow, Fire & Hate“), nyilvánvalóan a változatosság köntösébe bújtatva. A pörgős „Requiem“-mel zárul ez a figyelemre méltó alkotás, megadván a tökéletes zárszót.

Néhány háttérinformációt még hozzátennék így a vége felé közeledve: Sebastian Ramstedt a gitározás mellett a basszusgitárosi teendőket is ellátta, vokalistaként sem akárhogyan teljesített, valamint a borító ugyancsak az ő keze munkájához köthető. Társai, Johan Bergebäck gitáros és Marco Prij dobos úgyszintén pazar módon tevékenykedtek, a makulátlan hangzásról pedig Fredrik Folkare (Unleashed) gondoskodott.

Jófajta ütős anyagot hozott össze a három zenész, s mindazon rajongók számára, akik kedvelik Sebastian és Johan munkásságát, erősen ajánlott beszerzésre a „Moribund“ az Edge Circle Productions-on keresztül.

Kiadó: Edged Circle
Kiadás éve: 2022
Stílus: Black Metal
Web: www.facebook.com/inaphelion

Tracklist:

  1. World Serpent (Devourer of Dreams)
  2. Draugr
  3. Let the Beast Run Wild
  4. Luciferian Age
  5. This Night Seems Endless
  6. He Who Saw the Abyss
  7. Moribund
  8. The Origin
  9. Sorrow, Fire & Hate
  10. Requiem

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek