Lemezismertetők

IN PAIN – The Sound of Death

BRIEF SUM: In the early ’90s, the Swedish death metal horde In Pain’s „The Sound Of Death” album will appeal to all fanatics whose heart beats for the oldschool, and the sound of the material is guaranteed by the name of golden-handed legendary producer, Tomas Skogsberg.

A svédországi régi iskolás death metal horda, az In Pain nem manapság kezdte a szakmát: Micke Andersson még 1992-ben alapította meg egy társával a zenekart, elkészítettek két ígéretes demot, a „Pole of Torture”-t (1993) és a „Corpse Crusade”-t (1994), aztán évekre nyomuk veszett, bár Micke elmondása szerint sohasem oszlott fel a csapat. A 2010-es évek közepétől kezdve újabb kiadványokkal jelentkeztek („A Call from the Grave” EP, 2015, „Summoning the Dead” EP, 2018), s bár jócskán átalakult a tagság, mit sem kopott a töretlen elkötelezettség a műfaj iránt. Idén két anyagot is megjelentettek, a brazil Chemical Desaster-rel egy split kiadványon szerepeltek együtt („Pain of Chemical Sufferings”), s szeptember 27-én végre megjelent a banda első nagylemeze „The Sound Of Death” címmel. Néhány egyáltalán nem elhanyagolható információ az LP-vel kapcsolatosan: az aranykezű death metal szakember, Tomas Skogsberg volt a producer, a borítót a Chainsaw Design készítette el, melyen az In Pain tagsága kifejezte tiszteletadását a legendás svéd mesternek, maga a debüt pedig Micke Andersson saját kiadójánál, a Southcoast Productions-nál került megjelentetésre.

Az Anderslöv/Trelleborg illetőségű halálbrigád kellő gonddal megkomponált old school anyagot készített el 39 percben, s itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felsoroljam a tagokat: Mattias – ének, Magnus – gitár, Nicklas – gitár, Matte – dob és végül, de nem utolsósorban Micke – basszusgitár. A kilenc számot tartalmazó korong mindazon korombeli, korai 90-es évek svéd death metal-ján pallérozódott fanatikusnak fog okozni kellemes perceket, aki szívesen hallgatja az efféle muzsikát manapság is, s nem csak nosztalgiából. A lemez megszólalásába, hangzásába, ha akarnék, sem tudnék belekötni, minderre garancia Tomas mester neve, a zene úgyszintén önmagáért beszél: az ’aranykornak’ megfelelő old school svéd death metalt kap a tisztelt zenehallgató a hagyományoknak megfelelően, a svéd kvintett ráadásul elkészített egy videót is, ugyancsak a ’hőskort’ megidéző szellemiségben. Akinek szíve csücske a 90-es évek death metalja és nem ismeri az In Pain-t, ajánlom szíves figyelmébe svéd hordát, s vele együtt a méltán kiérdemelt „The Sound of Death” elnevezésű, kompromisszummentes nagylemezét. Így a végére nem maradt más, mint a pontszám, s aligha fogok meglepetést okozni azzal, hogy egy kemény tízessel jutalmazom meg a svéd zenészeket.

Kedvenc dalok: Battle, Stabbed from the Inside, Zombie Front

Kiadó: Southcoast Productions
Kiadás éve: 2019
Stílus: Death Metal
Weboldal: https://www.facebook.com/inpain.sweden

Tracklist:

  1. Atrocity
  2. Shallow Grave
  3. Battle
  4. B.T.K
  5. It Was Meant to Die
  6. Stabbed from the Inside
  7. The Shadow from the Ancient Tomb
  8. Zombie Front
  9. Rise from the Deep

Kapcsolódó cikkek

IN PAIN – The Thing from the Grave

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek