Lemezismertetők

IN PAIN – The Thing from the Grave

Az idén 30 éves múltra visszatekintő old school death metalos In Pain nem is ünnepelhette volna meg jobban ezen jeles évfordulót, mint egy új nagylemezzel. Az In Pain munkásságáról és eddigi kiadványairól már írtam 3 éve a debütáló LP-jük, ”The Sound of Death” ismertetőjében, így ettől most el is tekintek, csupán a jelenlegi felállást említem meg, ugyanis történt némi változás a banda soraiban.

Nos, az eddigi énekes, Mattias az új lemez felvételei előtt kiszállt a csapatból (de továbbra is segíti őket pár dologban), így Micke Andersson vállalta magára az énekesi teendőket, Magnus Wegren, Nicklas Alfredsson gitárosok és Mattias Johansson dobos mellett pedig R. Utten játszotta fel a basszusgitárt a második In Pain lemezen. (a mai napon tudtam meg, hogy Mattias dobos a nagy távolság miatt sajnos kénytelen volt megszakítani a tagságát az In Pain-ben, így neki, akárcsak a volt énekesnek, Mattiasnak is a legjobbakat kívánom a továbbiakban).

Az In Pain augusztus 31-én jelentette meg a ”Kill!” single-t, mely jó kis étvágygerjesztőként szolgált az október 7-én hivatalosan is megjelent ”The Thing from the Grave”-hez. A majdnem 40 perces régisulis mestermű 9 kegyetlen, ám gondosan megkomponált halálmetal nótát tartalmaz, nem nélkülözve a szép gitárszólókat sem. A kiváló hangzásról ezúttal is az elnyűhetetlen aranykezű svéd mester, Tomas Skogsberg és legendás Sunlight stúdiója gondoskodott, a Karnivore-os Jens Eglund vette fel a dobokat, Lawrence Macrory pedig a masteringet végezte el. Ola Larsson jó kis borítót készített ehhez a svéd death metal hőskort megidéző koronghoz, és bár még hátra van 2 hónap az évből, biztosan állíthatom, hogy az In Pain: ”The Thing from the Grave” produkciója ott lesz a 2022-es nagy kedvenceim között.

Akik meg szeretnék rendelni a CD-t, a SouthCoast Productions-t érdemes felkeresniük, valamint a Helter Skelter Productions/Regan Records-ot, ott vinylben is kapható lesz és a végére hagytam a pontszámot, ami egy óriási 10-es, Hail In Pain!

Kiadó: Helter Skelter Productions / Regain Records
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/inpain.sweden

Tracklist:

  1. Predators of Death
  2. Mistress of the Dark
  3. Witchcraft
  4. Midnight Rituals
  5. Kill!
  6. Decapitated by Lighting
  7. Cannibal Feast
  8. The Beast Within
  9. Blood Frenzy

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

IN PAIN – The Sound of Death

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek