Lemezismertetők

INFIDEL REICH – N.W.O. – New World Outrage

2019 decemberében már írtam egy ismertetőt az amerikai-németalföldi horda, az Infidel Reich-anyagáról (nevezetesen a „Reichenstein” LP-ről) a Kronos Mortus hasábjain és mivel Vincent Crowley és társai cirka 2 év elteltével újabb nagylemezt jelentettek meg idén szeptember 24-én a holland Raw Skulls Recordz jóvoltából, itt az ideje az újabb elemzésnek.

A banda felállása annyiban változott a „New World Outrage”-re, hogy Vincent Crowley énekes/dalszövegíró, Bob Bagchus dobos, McNasty basszeros és Tony Brookhuis gitáros mellé felsorakozott Nick Brockman ritmusgitáros (Salacious Gods, Lugubre, ex-Departed Souls), véleményem szerint még vaskosabbá, energikusabbá téve ezzel az eddig sem gyengén teljesítő brigádot.

Az előző lemezzel összevetve, a „New World Outrage” még inkább kidomborítja a csapat old school death metalos jellegét, nem véletlenül kreálták önmagukra alkalmazván a „Working Class Death Metal” jelzőt. A borítót, ahogyan az előzőeket is, Santiago Jaramillo (Triple Seis Design) készítette el, mely kiválóan illeszkedik a zenéhez és a mondanivalóhoz egyaránt.

A nagylemez majd 31 perces játékidővel bír, és a régisulis death metal legszebb hagyományait eleveníti fel számomra:

Ékes bizonyítéka ennek példának okáért a rövid intro utáni „Sic Semper Tyrannis”, mely valósággal letépi a zenehallgató fejét, jó kis intenzív track (az első kedvencem).

Az egész LP-t egyébként a szélvészgyors és középtempós, döngölősebb, headbangelős szerkezetek váltakozása uralja, Vincent pedig újfent nem rejti véka alá a véleményét a szövegeiben, keményen nekimegy a mainstream-nek.

A ’hitetlen birodalom’ legújabb alkotásában ezúttal is részt vállaltak vendégzenészek, nevezetesen Art Taylor (Vincent Crowley, Dominari, ex-Acheron) gitárosként a „2020 Vision” és az „N.W.O. (New World Outrage)” című számokban, Stephan Gebédi (Thanatos), szintén gitárosként a „Working Class Revolt”-on. (a második kedvencem).

A habot kétségkívül Martin van Drunen (Asphyx, Grand Supreme Blood Court) embertelen vokalizálása jelenti (Vincent-tel megosztva) az „N.W.O. (New World Outrage”) elnevezésű szerzeményben ezen a pokoli tortán.(és ez a harmadik kedvencem).

Nem is szaporítom tovább a szót, old school death metalosoknak mindenképp érdemes beszerezniük a „New World Outrage”-t, a pontszám pedig egy brutális nagy 10-es!

Kiadó: Raw Skull Recordz
Kiadás éve: 2021
Stílus: Death Metal
Weboldal: facebook.com/infidelreich

Tracklist:

  1. Intro – Peacefull Protests
  2. Sic Semper Tyrannis
  3. 2020 Vision
  4. Propagating Disinformation
  5. Cancel Culture
  6. The Divine Lie
  7. N.W.O. (New World Outrage)
  8. Working Class Revolt
  9. Behind the Curtain
  10. Berzerkers (Rise of the Infidels)

Ponrszám: 10

Kapcsolódó cikkek

INFIDEL REICH – Reichenstein

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek