Lemezismertetők

INQUISITION – Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: @Bandcamp

Kiadás éve: 2016

Stílus: Black Metal

Brief Sum: The visions and journeys they weave into their songs are not just some primitively malicious devilry. Each and every composition is complex, a summoning and projection of the System and Ancient Law that is incomprehensible for the everyday mind. The music of Inquisition is not for everyone, but for those already infested by their tunes, the new album is a must!

 

Új Inquisition lemez érkezése mindig ünnep egy underground black metal rajongó számára.  Bár a Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith (ígérem, most írtam ki így utoljára) tavaly nyár végén jelent meg, úgy érzem jól időzítettem: ebben a ködös, hószitálós időben jobban érvényesülnek a rideg, csontig hatoló riffek.

Nem szándékozom a „csapat” bemutatását megejteni, mert korábbi hírek, lemezkritikák kapcsán többen is megtették már ezt előttem. Azt a magánvéleményemet viszont mégis meg szeretném osztani az olvasóval, hogy mivel vívta ki tiszteletem a duó. Az első album óta követem az Inquisition útját, folyamatos töretlen fejlődést tapasztaltam, úgy hogy egy lépéssel sem hagyták el a lefektetett irányvonalat. Lehet, hogy újra és újra kikövezik, részletgazdagabbá teszik ezt az ösvényt, de az annál erősebb lesz. Továbbá, az is erősíti a beléjük fektetett bizalmamat, hogy élőben is csak az két zenész áll a színpadon, akik a lemezeken hallhatók.

Rituálé. Ez a szó, ami röviden, tömören le tud írni egy Inquisition lemezt. Amikor én elindítok egy adott albumot, az egy olyan sötét szertartás, amely a kozmosz fekete lyukainak mélységéből táplálkozik és szavakkal leírhatatlan amorf entitásokat idéz meg. Vagy éppen sok-sok szóval lehet csak megpróbálkozni a jelenség hétköznapi leírásával…

Dagon egy művelt, intelligens fickó. Azok a víziók, utazások, amelyeket egy-egy dalba belefoglal, nem primitív, csípőből odavetett „gonoszkodások”. Összetett, a hétköznapi gondolkodás számára befogathatatlan Rendszer és Őstörvény megidézése, kivetítése minden egyes alkotás. Illetve az oly sokat vitatott és megosztó vokálja is ennek egyik legmegfelelőbb kifejezőeszköze. Annak a teljesen érzelemmentes, rideg valóságnak, amelynek teljesen mindegy minden, hiszen csak Önmagáért történik, semmi sem befolyásolhatja.

A Bloodshed Across… nagyszerűsége nem az első néhány perceben teljesedik ki. A From Chaos They Came és a Wings Of Anu számomra túlságosan sok hasonlóságot mutat, utóbbi szinte kinő az előzményből, ami élmény szempontjából nem egy telitalálat, de a Vortex From The Celestial Flying Throne Of Storms-tól már nem csak a rituálé indul be, hanem a változatos, sokszor döbbenetes hangulati elemekkel felvértezett nagybetűs Zeneiség. Nem igazán szeretek albumokon kiemelni szerzeményeket, szinte mindig komplett egészként értékelek egy albumot (mint, ahogy most is), de a The Flames Of Infinite Blackness Before Creation és a lemezcímadó instrumentális tétel mindent visz. A két legtökéletesebb esszencia az Inquisition munkásságának bemutatáshoz. Ha valaki nem ismeri a duó által képviselt irányzatot, annak biztos, hogy eme tételek a bőre alá eszik magukat és olyan dimenzióba repítik, ahonnan soha nem talál vissza, örökké a sötét inkvizíció rabjai lesznek.

Sajnos  a tavaly októberi (Rotting Christ-tal közös) koncertről sikerült lemaradnom, pedig már nagyon vágyom egy személyes találkozóra, hogy egy élő szeánszon vehessek részt, tapintható legyen a dimenziókon túli, emberi agy által befogadhatatlan találkozás. Az Inquisition zenéje nem mindenki számára ajánlott, de akiket már megfertőztek, azoknak kötelező az új lemez!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Intro: The Force Before Darkness
2. From Chaos They Came
3. Wings of Anu
4. Vortex from the Celestial Flying Throne of Storms
5. A Black Aeon Shall Cleanse
6. The Flames of Infinite Blackness Before Creation
7. Mystical Blood
8. Through the Divine Spirit of Satan a Glorious Universe Is Known
9. Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith
10. Power from the Center of the Cosmic Black Spiral
11. A Magnificent Crypt of Stars
12. Outro: The Invocation of the Absolute, the All, the Satan
13. Coda: Hymn to the Cosmic Zenith

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Black metal fesztivál a Barba Negrában – Septicflesh, Inquisition, Sear Bliss, Christian Epidemic és Odius

KMZ

Inquisition – „Vortex From the Celestial Flying Throne of Storms” (Official Premiere)

KMZ

Inquisition – „Magnificent Glorification of Lucifer” új albumborítót kap!

KMZ

Inquisition – A teljes diszkográfiája megjelenik a Season Of Mist kiadónál

KMZ

Inquisition – Januárban megkezdi európai turnéját

KMZ

Inquisition és Weedeater januári újrakiadások

KMZ

Inquisition – Elkezdte az európai turnéját!

KMZ

Hot News: Inquisition announce European summer tour!

KMZ

Inquisition, Svoid, Kolp, Necroratory – Koncertbeszámoló

Jillian

Hot News: Inquisition stream full album!

KMZ

Hot News: Inquisition premiere new track!

KMZ

Hot News: Inquisition premiere second track!

KMZ

Hot News: Inquisition premiere lyric video!

KMZ

Hot News: New Inquisition album detailed

KMZ

Hot News: Season of Mist News – Inquisition, Blacklodge, Engel, Carach Angren, Black Sheep Wall

KMZ

Inquisition, Csejtey – Koncertbeszámoló

Gwanath

INQUISITION – Into The Infernal Regions Of The Ancient Cult (Reissue)

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek