Lemezismertetők

INSANITY ALERT – Insanity Alert (Re-issue)

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: facebook.com/insanityalert

Kiadás éve: 2018

Stílus: Thrash Metal / Crossover

Brief Sum: Their fast and lively songs are played confidently and instinctively. The genre is in their guts, and they do not intend to leave its boundaries – and still, they play with a pinch of humor for us to take them seriously.

 

 

Vannak együttállások, melyek nem csak teljesítik a hozzájuk fűzött elvárásokat, hanem túl is szárnyalják azokat. Éppen ez történt az Insanity Alert bemutatkozó lemezével. A borító, a  fazonok és a fél óra 15 dal, hozták azt a zenét, amire számítottam… Nem, ez így túl átlagosan hangzik, jobban bemutatja őket, hogy olyan adrenalin termelést indítottak be, hogy szinte elporlasztottam a kezemben szorongatott zenelejátszót, majd egy ugrással három épületet hagytam magam mögött, hogy mielőbb a legközelebbi tomboldába jussak.

A srácok nem kecmecelnek, egyből a nyakunkba zúdítják a dicsőséges thrasht. Mintha egy bomba formában lévő Municipal Waste-t hallgatnék, így meglepődöm, hogy nem róluk van szó, sőt még csak nem is amerikai csapatról, hanem egy osztrák thrash/crossover banda bemutatkozó lemezéről. (Ennyit a sztereotipiákről.) Zsigerien, magabiztosan játszák a lendületes, gyors tempójú dalokat. Ujjaikban, karjukban van a műfaj, melynek korlátain nem akarnak túllépni, ugyanakkor kellő humort adagolnak hozzá, hogy komolyan lehessen venni őket. Jó példa erre a záró Iron Maiden átdolgozás.

Akad itt sok minden, feszes thrash tekerés, gitár kiállások, csordavokál, punkos megoldások, rock and roll (Blood in – blood out), dallamos refrének és 25 másodperces nóta.

A dalok gyors egymásutánban követik egymást, nincs megállás, nincs melankólia, vagy egy lassú darab. Leszámítva pár intrót. Ez nem olyan zene, amit fotelban ücsörögve kell hallgatni. Megjegyzem, talán jobb, ha vezetés közben is mellőzük, a biztonság kedvéért. De egy buli alkalmával, haverokkal és pár sörrel karöltve tökéletes partner.

Annyit tudni kell a lemezről, hogy nem ez a csapat legfrissebb albuma, ez a 2014-es bemutatkozó lemez újra kiadása. Azóta Moshburger címmel készült folytatása és gondolom, az újabb dalcsokorra sem kell sokat várni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Glorious Thrash
2. The Claw (of All That Is Evil)
3. Zongo Vs. Eyeball
4. Macaroni Maniac
5. F.U.N.
6. Crucified by Zombies
7. Weedgrinder
8. Blunt In / Blunt Out
9. Flamethrower
10. Shit for Brains
11. Twist-Off Betrayal
12. Mankind Eraser (Must Destroy All)
13. Shell-Shocked
14. Arac Attack
15. Run to the Pit

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Insanity Alert – All Mosh / No Brain (Official Music Video)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek