Lemezismertetők

INVICTUS – Imperium Paganum

Kiadó: No Colours Records

Weboldal: myspace.com/invictusimperium

Kiadás éve: 2008

Stílus: Neofolk

 

 

 

 

Az Invictus, a Bornholm alapító/zeneíró/gitáros Astaroth projectje, ahol Sahsnot néven alkot, nem metal zenét, hanem neofolk muzsikát. Aki ismeri ezt a műfajt az tudja, hogy csak zeneileg (a használt hangszerekben) különbözik a metaltól, témájában, hangulatilag igen nagy rokonságot mutat, főleg a black metallal vagy éppen a viking metallal. A monumentális dallamok, az okkultizmus, a pogányság, a szélsőjobboldali nézetek mind-mind kapcsolódási pont lehet az előbb említett két műfajjal! Sőt, komolyzenei hatások is érezhetőek a művön, el tudom képzelni valami színpadi előadás aláfestő zenéjeként is az egész lemezt! Az albumon helyet kapott a Burzum: Die Liebe Nerthus feldolgozása is, megmutatva a zenei irányzatot azoknak, akik mindenképp skatulyázni szeretnék a zenét.

Az Invictus első nagylemezén az ősi Európa szelleme kerül megidézésre, melyet még nem fertőztek meg idegen népek és kultúrák! A zene hangulata annyira felemelő, mint az ősi dicsőség, oly monumentális, mint az egykori kultúrák, és tiszta, mint az igaz árja ember. Akit igazán érdekel a lemez mondanivalója, az nézzen utána az ariosophia irányzatának (mondjuk az angol wikipedián), mert az Invictus az ariosophia zenei esszenciája! Egyáltalán nem tűnik fel a számítógépes művi felvétel, minden olyan tökéletesen élő hangzással szólal meg mintha tényleg igazi trombitákat és fúvósokat, különböző ütős hangszereket hallanánk! Élő (akusztikus) gitár is került a dalokba, klasszikus értelembe vett ének helyett pedig különböző effektek (menetelés, kiálltások, síró emberek, égő tűz hangja, stb.) hallható. Mindez egy tökéletes hangzással, szóval tényleg le a kalappal, profi megszólalást kapunk!

Ehhez a zenéhez tökéletesen illeszkedő CD csomagolás is elismerést érdemel, ezzel sincs probléma! Végül is ez a maga műfajában egy igen kimagasló alkotás, egy szép, ízléses csomagolásban, szóval nem is lehet más, mint 10 pont… A CD limitált példányszámban egy plusz papírtokkal is megjelent, ami csak emeli a csomagolás eleganciáját!

Tracklist:

1. Hegemony
2. Towards To Asgaard
3. Sol Invictus
4. Imperium Paganum
5. Black Sun
6. Ariosophy (Blood Of Martyrs)
Bonus tracks:
7. Die Liebe Nerthus (Burzum cover)
8. Song Of The Runes (demo)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek