Lemezismertetők

ISOLE – Born From Shadows

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.forevermore.se

Kiadás éve: 2011

Stílus: Doom metal

Brief Sum: The band has proven with their latest disc that they still belong to the upper class of epic doom metal. It is a flawless piece yet again.

 

Nem tudom, hogy a csapat rajongói tudják-e, de az Isole múltja kerek 20 évre tekint vissza. Még 1991-ben jött létre a csapat Forlornként, mely név alatt hat demót és egy válogatás korongot jelentettek meg, majd 2004-ben nevet változtattak és folytatták a munkát.

A mai epikus doom színtér egyik vezető zenekaráról van szó. Eddigi alkotásaik lenyűgözők voltak és ezzel az új anyaggal sem okoznak csalódást, sem az epikus doom rajongóinak, sem az Isole híveknek. Az 55 és fél percben elővezetett hét nóta pont azt kínálja, amit a rajongó elvár ettől a csapattól és a műfajtól: hosszú, epikus, drámai töltetű, szomorú hangulatú dalok hömpölyögnek egymás után. Összehasonlítási alapként egyértelműen a Candlemass és a Solitude Aeturnus húzhatók meg, de az Isole itt-ott billentyűs hangszerekkel (pl. Born From Shadows, a My Angel zongora kezdése) támogatja meg muzsikáját. A My Angel egyébként a lemez leghosszabb tétele a maga tíz és fél percével, egy megkapóan gyönyörű, akusztikus, borongós részeket is felvonultató, lenyűgöző darab. Különbség az is a fentebb említett csapatokhoz képest, hogy a tiszta ének mellett elszórtan, death metal hatású gyors részek, hörgés (pl. a már említett Born From Shadows, Condemned) is hallható, ami Daniel Bryntse énekes/gitáros és Jonas Lindström dobos rövid, a Withered Beauty-ban tett kitérőjének tudható be. Legyen szó bármelyik szerzeményről, lélekbe markoló, fennkölt, monumentális doom tételekről van szó.

A banda bebizonyította eme legújabb korongjával, hogy továbbra is az epikus doom metal felső ligájába tartoznak. Ezúttal sem hibáztak.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Lake
2. Black Hours
3. Born from Shadows
4. Come To Me
5. My Angel
6. Condemned
7. When All Is Black

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

ISOLE – The Calm Hunter

Menegroth

Isole – A svéd mesterek visszatérnek

KMZ

ISOLE – Silent Ruins

pagangoddess

ISOLE – Bliss Of Solitude

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek