Lemezismertetők

ISOLE – The Calm Hunter

Kiadó: Cyclone Empire

Weboldal: http://forevermore.se/

Kiadás éve: 2014

Stílus: Epic Prog Doom Metal

Brief Sum: „The Calm Hunter” is a good material, I would gladly recommend it to the fans of the genre without risking disappointment. I have been spinning it in the last couple of weeks, and such a high-quality creative record is rare of the style. Big congrats to the Swedes. 

 

A svédországi melodikus doom metalba utazó Isole az évek folyamán nem nagyon tud hibázni. Cristen Olsson és Daniel Bryntse által létrehozott zenekar mindig is magas színvonalú lemezeiről volt híres. Nincs ez másként a hatodikként megjelent „The Calm Hunter”-nél sem. S ha ez még nem lenne elég akkor e két muzsikus a mostanában szintén elég szép rajongóbázist kiépítő Ereb Altor zenekarban is érdekelt. Míg az Ereb Altor nekem valahogy sosem akart működni addig az Isole totál rabul tud ejteni. Bár az ilyen zenéhez egy bizonyos hangulat kell, de ha még alapból nem is egy vidám zene ez még is reményt tud táplálni a mindennapokban. Az Isole-re maximálisan igaz, hogy kellő alázattal nyúlnak a stílushoz és mindezt olyan eleganciával teszik, ami párját ritkítja.

Az album ötven perce ezáltal tele van jobbnál jobb dallamokkal, melyek kellő simulékonyságba szövődnek egymásba. Vannak keményebb doom-os riffek is és persze elszállós merengős részek is felütik a fejüket. Tehát minden adott egy sötét barangolásra. Rögtön a kezdő címadóval magasra teszik a lécet, hogy aztán a rákövetkező „Dead to Me”-val az egyik legemlékezetesebb tételt vezessék elő. Aztán ott figyel még a „The Eye of Light” is, ami a legjobb riffeket és ötleteket rejti és remek benne a szóló is. Összességében elmondható tehát, hogy mindegyik tétel kellően kreatív ötletekkel van megtöltve, viszont ez nem egy sláger zene, tehát mindenképp többszöri hallgatást igényel. A magam részéről a hörgős éneket még jobban erőltetném (itt is kevésszer bukkan fel), mert sajnos az elmondható, hogy a tiszta vokállra azért még rá lehetne gyúrni. Ezen azonban nem akadok fent mert az Isole zenéjéhez ez is hozzáteszi a maga részét.

Jó anyag tehát a „The Calm Hunter” bátran ajánlható a stílus híveinek, csalódás nem fog érni senkit. Nálam is sokat forogott az elmúlt hetekben és ritka az ilyen magas színvonalú kreatív lemez a stílusban. Nagy gratuláció a svédeknek.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Calm Hunter
2. Dead To Me (The Destroyer Part I)
3. Into Oblivion
4. The Eye Of Light
5. Perdition
6. Alone In Silence
7. My Regret (The Destroyer Part II)

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Isole – A svéd mesterek visszatérnek

KMZ

ISOLE – Born From Shadows

Dr. Feelgood

ISOLE – Silent Ruins

pagangoddess

ISOLE – Bliss Of Solitude

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek