Lemezismertetők

ISSA – Sign Of Angels

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: –

Kiadás éve: 2010

Stílus: Melodic Rock

Brief Sum: Issa’s debut album, the Sign of Angels enchants and delights. One of the best debut album lately.

 

 

Hamarosan a boltokban Issa /Isabell Oversveen/ norvég énekesnő debütáló lemeze. Mindig nagy várakozással, mérhetetlen kíváncsisággal tölt el egy bemutatkozó album meghallgatása. A Sign Of Angels-re keresztelt CD születésénél a már ismerősen csengő név, Ronny Milianowicz producer (Saint Deamon) bábáskodott. És olyan zenészek, mint Peter Huss gitár, Uli Kusch (ex-Masterplan, Helloween) dobos, Nobby Norberg basszus, Tim Larsson billentyű segédkezett.

Ennek a vegyes csapatnak sikerült létrehoznia egy nagyszerű albumot, mely sok veterán bandának is becsületére válhat, hát még egy „elsőlemezes” énekesnőnek. A teljesség kedvéért meg kell említenünk néhány nevet, akik dalszerzői vénájukkal járultak hozzá a lemez sikeréhez. Ilyen Joacim Cans (Hammerfall), Thomas Vicstrom (Candlemass, Therion) vagy az „I’m Alive”-ot jegyző Thomas Tjader (Pretty Maids, In Flames)
A 26 éves osloi énekes fényes, ám mégsem fülsértő hangja kellemes benyomást kelt, ugyanakkor sugárzó atmoszférája áthatja a dalokat. Azonnal kiderül, ezeket a nótákat az Ő egyéniségére szabták a szerzők. Nagy pozitívum, hogy az „idegen légiósok” nem abból indultak ki ők mit akarnak, hanem mi áll jól Issa érzelemvilágának. – A 12 dal + 1 bónusz video nagyon jól van szerkesztve. Kronológiát felépítve követik egymást, a megfelelő ívet bejárva, azt követően pedig a lendületet féken tartó temperáltság irányítja. Végül is melodikus hard rock-ról beszélünk, itt pedig nem szabadulhatnak el az indulatok. Minden hangnak, akkordnak megvan a maga jól kitalált helye. Ez a zene így ahogy van kiváló, magával sodor. Elsőre könnyen megjegyezhető, mégsem lekoptatott dallamokkal, szikár gitárhangzással, nem túlságosan előre tolt énekkel, egyszóval precíz arányokkal operál.

A Skandináv zenekarok többszörösen bebizonyították a világnak, hogy amikor már mindenki leírta a műfajt, és rock-bandák egész sora térdig gázol a mocsárban, küzdve az életben maradásért, ők akkor is hajlamosak megújulni, képesek előállni valami egészen újszerűvel a de ja vue érzése nélkül. – Teszik mindezt halálos nyugalommal, szemérmetlen lazasággal, mintha legalábbis Bartók, Beethoven, Chopin vagy Berlioz országa lennének. Akárhogy is van, örülhetünk nekik!

Tracklist:

1. Angels Crying
2. I’m Alive
3. Give Me A Sign
4. River Of Love
5. What Can I Do
6. Closer
7. Unbelievable
8. How Will I Know
9. As I Live And Breathe
10. Flying High
11. It’s Not Me
12. Fallen Angel

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

ISSA – Crossfire

Dehumanizer

Issa – „Crossfire” megjelenés februárban

KMZ

ISSA – Can’t Stop

Dehumanizer

Hot News: Issa to revisit a dozen AOR Classics on her new album „Can’t Stop”

KMZ

ISSA – The Storm

Southpeace

Hot News – The Melodic Rock Sexy Diva Issa is back with a Storming second album !

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek