Lemezismertetők

ISSA – The Storm

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: myspace.com/isabelloversveen

Kiadás éve: 2011

Stílus: Melodic Rock

Brief Sum: The music of Issa is characterized by mid-tempos and melody-orientation, and (in my opinion) the 80’s have made a great influence on it in regards of its key-abundant instrumentation and the atmosphere. This sometimes pop-like band can be imagined as a rougher Roxette. The real breakthrough, however, along with a world-wide success, is still pending.

Issa ((Isabell Oversveen) egy norvég rock díva, a The Storm pedig az ő második lemeze. Az első lemez óta olyan sztárokhoz is hasonlították már őt, mint Celine Dion, Avrile Lavigne és Amy Lee (Evanescence). Issanak azonban saját stílusa van, mely magában hordozza különleges dallamérzékenységét és a rockos hozzáállását is, mely manapság nem jellemző a popénekesekre. Nem metal ez és nem is pop, rock muzsika, szándékai szerint némi kommersz fénnyel, hogy emlékezetes legyen.

A dalszerkezetek olykor talán összetettebbek, mint a Sign Of Angels-en, s ez talán a társszerzők munkájának is köszönhető. A Martin fivérek (Vega, House of Lords, Khymera, Sunstorm) például három dalban (The storm, We’re On Fire, Invincible) is közreműködtek.

A dalokra leginkább a középtempó és a dallamorientáltság jellemző, a billentyűdús hangszerelésre és a hangulatokra pedig a 80-as évek nyomta rá (szerintem) jól érezhetően a bélyegét. Remekül indul a lemez, az első három szerzemény ugyanis néhány hallgatás után Isabellel együtt dúdolhatóvá válik. A három kedvencem azonban így is a nyitó Looking For Love, és a két legpörgősebb dal, a You’re Making Me és a We’re On Fire. A két lassú szerzemény (Invincible és Too Late For Love) közül én az utóbbit érzem erősebbnek, de mindkettő alkalmas szerepe betöltésére, az elandalításra. A végére kicsit elfáradni, leülni látszik a lemez, de lehet, hogy csak én unom meg addigra a kellemes, de extrák nélküli, dallamos, néhány kivételtől eltekintve azonban mégsem kiemelkedően emlékezetes hallgatnivalóul szolgáló dalcsokrot.

Valahogy úgy érzem, mintha az első lemezhez hajszálnyival jobban tudnék kötődni, mint a The Stormhoz. Nem igazán tudom megmondani, hogy ez mitől lehet, de talán abba több energia szorult, és mintha fogósabb is lenne.

Két dolgot biztosan nem lehet elvitatni északi dívánktól: egyrészt azt, hogy igen dekoratív jelenség, másrészt pedig azt, hogy hangi adottságaival sincs semmi baj. Az biztos, hogy az én szívemhez több lendületes, energikus nótával tudna közelebb kerülni. Az itt-ott popos megoldásokat is szállító rock muzsikát játszó Issa-ra akár egy karcosabb Roxette-ként is tekinthetünk. Az igazi világsláger, a nagy robbanás azonban még várat magára.

Tracklist:

1. Looking For Love
2. Please Hold On
3. Take A Stand
4. Invincible
5. Two Hearts
6. Black Clouds
7. You’re Making Me
8. Gonna Stand By You
9. We’re On Fire
10. Too Late For Love
11. What Does It Take
12. The Storm

Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

ISSA – Crossfire

Dehumanizer

Issa – „Crossfire” megjelenés februárban

KMZ

ISSA – Can’t Stop

Dehumanizer

Hot News: Issa to revisit a dozen AOR Classics on her new album „Can’t Stop”

KMZ

Hot News – The Melodic Rock Sexy Diva Issa is back with a Storming second album !

KMZ

ISSA – Sign Of Angels

Csizmazia Jozsef

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek