Lemezismertetők

JAMES CHRISTIAN – Lay It All On Me

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: www.jameschristianmusic.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Melodic Rock

Brief Sum: The third solo effort from House Of Lords vocalist – and one of top rock singers – James Christian, the first one after nine years. Absolute Summer feel good music with an amazing vocal performance and a lot of really outstanding songs. AOR / hard rock fans, enjoy!

 

James Christian énekes-szerző-producer – elsősorban a House Of Lords frontembereként ismert – a dolgok jelen állása szerint évtizedenkénti egy szólóalbumra van hitelesítve. Ez a harmadik önálló munkája és az előző óta kilenc esztendő telt el – eggyel kevesebb, mint a múltkori „szünetben”…

Saját nevén megjelent eddigi produktumai olyan időszakokban láttak napvilágot, amikor a House Of Lords éppen parkolópályán volt vagy göröngyös úton járt. Most, ahogy én látom, minden a legnagyobb rendben a csapat háza táján, csupán pihenőre vonult a tagság, James pedig a tavaly év vége óta rendelkezésére álló szabadidő egy részét fordította a Lay It All On Me elkészítésére. A pihenőt persze aktívként kell felfogni, hiszen a közreműködők között Jimi Bell gitárost és BJ Zampa dobost is ott találjuk…

Az avatatlanok kedvéért érdemes hangsúlyozni, hogy az anyag, noha nem áll fényévekre az anyazenekar világától, azért nem is pusztán afféle „House Of Lords light”. Ezzel együtt kétségtelenül lágyabb, AOR-osabb, amit hallunk; nagyobb teret kap a billentyű és az akusztikus gitár – utóbbit maga James pengeti, – a középpontban pedig természetesen a szívből jövő énekdallamok és a végtelenül pozitív, életigenlő szövegek állnak. Hősünkre mindig is jellemző volt ez a fajta létfelfogás, ám a pár évvel ezelőtti győzelme a rák felett igen személyes és mély többlet-tartalommal tölti meg a sorokat helyenként.

Rögtön indításul kapunk két valódi AOR gyöngyszemet a címadó szám és a Sacred Heart képében. Pazar vokálmunkával színesített bombasztikus refrének, igazi felhőtlen hangulatú nyári muzsika – nem lehet véletlen a megjelenés időzítése, ha-ha!.. A lemez közepére pár tempósabb és gitár-centrikusabb darab került, ezek közül a Don’t Come Near Me éppenséggel House Of Lords dalnak is elmenne, legfeljebb apróbb hangszerelési kiigazításokat kellene eszközölni hozzá. Sőt jobbnak is tartom, mint egyet s mást a Big Money korong keményebb nótái közül. Az utolsó három szerzemény ismét mindent megér: a Sincerely Yours az első két tétellel rokon, míg a Shot In The Dark megint csak a lordok házába bejáratos (újabb kimagasló refrén!), a monumentális Welcome To Your Future pedig emelkedett hangvétellel zárja a számok sorát. Ezzel lényegében felsoroltam a legnagyobb kedvenceimet a Lay It All On Me-ről és ennyi talán elég is, hogy érzékelhetőek legyenek az album erényei, erősségei.

Kerékkötőnek azonban itt van a megszólalás. James énekproducernek kiváló, a hangszereket (főleg a dobokat) viszont igazán vehetné dögösebbre és élőbbre. Az utóbbi House Of Lords lemezeknél is fülbeötlő ez a probléma és a mostani szólónóták is megérdemeltek volna egy vitamindúsabb hangzást. A dalszerzői zsenialitás a házilag barkácsolt soundon is átsüt, sokat is fogom hallgatni ezeket a dalokat, de a pontszámot kénytelen voltam némileg leredukálni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Lay It All On Me
2. Sacred Heart
3. Day In The Sun
4. Believe In Me
5. You’re So Bad
6. Don’t Come Near Me
7. Let It Shine
8. She’s All The Rage
9. Sincerely Yours
10. Shot In The Dark
11. Welcome To Your Future


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: House of Lords singer James Christian to release his third solo album “Lay It All on Me” in July on Frontiers

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek