Lemezismertetők

KAMPFAR – Mare

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: http://www.kampfar.com/

Kiadás éve: 2011

Stílus: Pagan Black Metal

Brief Sum: We can still count on the Norwegian band, they bring us quality pagan black metal. May the northern gods bless them.

 

A norvég Kampfar már a kilencvenes évek közepe óta tündököl észak sötét egén. A pagan black metalban utazó horda már letette a névjegyét bemutatkozó lemezükkel a „Mellom Skogkledde Aaser”-el mely megalapozta kultikus státuszukat és, azóta is rendületlenül dolgoznak. Igaz volt egy kis megakadás 1999-ben, de a szintén nem rossz „Kvass” című koronggal 2006-ban visszatértek és ismét teljes gőzzel menetelnek Dolk énekes rendületlen tüzével. Ezelőtti lemezük annyira nem jött be, de a frissen megjelent új mű a „Mare” ismét egy jó lemez lett. Stílusbeli változásról továbbra sem lehet beszélni, ismét leszállítják nekünk azt a muzsikát, amit vár tőlük az ember.

A zene tele van északi riffekkel, melyekből a magam részéről sosem elég. Mindenfajta idegen stíluselem kivan zárva a Kampfar zenei alapjaiból, csak is a gitároké és a fagyos hangulaté a főszerep. Ezekből az alapokból összegyűjtött dalokból most ismét kapunk egy csokorral, melyek kiválóan illeszkednek az eddigi életműbe. Dolk énekes hangja szinte pengeként hasít bele az éjszakába, a gyors és kimértebb tempók pedig biztos alapot nyújtanak. Dalokra szedni felesleges ezt az albumot is egybe hallgatva repít el minket északi tájakra. A norvég nyelve használata természetesen most is alapkövetelmény, ami plusz hangulatot is kölcsönöz az amúgy is rideg korongnak.

Aki nem ismeri a Kampfar-t nyugodtan kezdhet ezzel a lemezzel is. Egyedül most a borítóval nem tudok mit kezdeni, eléggé semmitmondóak ezek a csuklyás valamik. No de annyi baj legyen a lényeg, hogy ebben a norvég zenekarban továbbra is meglehet bízni, és tuti hogy jó minőségben szállítják le a pagan black metalt. Az északi istenek éltesség sokáig őket.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Mare 6:25
2. Ildstemmer 5:06
3. Huldreland 5:19
4. Bergtatt 5:29
5. Trolldomspakt 5:41
6. Volvevers 3:28
7. Blitzwitch 6:16
8. Nattgang 5:11
9. Altergang 2:28

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

1349 és Kampfar co-headline turné budapesti állomással októberben!

KMZ

Gorgoroth, Kampfar, Gehenna – Koncertbeszámoló

Cryonus

Hot News: Kampfar song revealed from folk compilation!

KMZ

Kampfar Interjú

KMZ

Kampfar Interjú

KMZ

KAMPFAR – Heimgang

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek