Lemezismertetők

KARI RUESLÅTTEN – Other People’s Stories (Remastered)

Kiadó: GMR Music Group

Weboldal: www.karirueslatten.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Folk

 

 

 

 

Kari Rueslåtten zenéjét még 1997-ben ismertem meg a Spindelsinn albummal. Többszöri hallgatás után nagy kedvencemmé vált az akkori kiadványa, és azóta is figyelemmel kísérem az énekesnő munkásságát. Hiszen egy nagyszerű lányról van szó, akinek nagyon egyéni és csodás hangja van. Nem sok ilyen gyöngyszemmel találkozik az ember, bár a másik nagy kedvencem, Loreena McKennit hangja is van ilyen jó, nem véletlenül a másik nagy favoritom.:)

A GMR Music a 2005-ben megjelent Other peoples stories albumot jelentette meg újra remaszterizálva és bónusszal. Bizonyára nagyon sokan örülnek ennek. Kari zenéjére a tiszta megszólalás és a kicsit modernebb megközelítés jellemző. Érzéssel fellelhető samplerek szerintem remekül passzolnak az énekhez. Az egész zenét körüllengi egyféle sötétebb atmoszféra is. Szóval megvan a súlya a zenének, és könnyen elcsábítják a hallgatót Kari dallamai. Szinte érezni, ahogyan simogatja az arcunkat, és a fülünkbe suttog angyali hangjával.
Gyakran érezzük úgy, mintha lebegnénk a fellegek között, és néznénk a semmibe. Itt az érzéseké, hangulaté a főszerep. Nagyon megható tud lenni Kari gyönyörűséges hangja. Ha igazán belemélyedünk a zenébe, biztosan állíthatom, hogy nem fog unatkozni senki, mert nagyon élvezetes hallgatni, könnyen a paradicsomba érzi magát az ember.
Az album végén a Dogstars és a When Lilies Bloom on Winter Days-t hallhatjuk remix változatban. Nem mondom, hogy rossz, de szerintem kár volt elrontani az eredeti verziót, mert itt szinte teljesen megváltozik a dal hangulata. Mindenesetre csemegének elmegy, akinek meg nem tetszik, nem hallgatja meg az album végét. 🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a nagyszerű lemezt.

Tracklist:

1. Other People’s stories
2. Sorrow to my door
3. Cry
4. Dog Star
5. When Lilies Bloom On Winter Days
6. Push
7. Ride
8. Fishing
9. Carved In Stone
10. Life
11. Orlando
12. The hurting game
13. Dog Star – remix
14. When Lilies Bloom On Winter Days – Remix

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek