Lemezismertetők

KARMA TO BURN – V

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.k2burn.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Stoner Rock

Brief Sum: Straightforward, groovy stoner / desert rock with mostly instrumental tracks – feels like a 38 minute long jam session (or, if you like, a “Wild Wonderful Purgatory”).

 

Az idei év egyik legkülönlegesebb általam látott bulija kétségkívül a nyugat-virginiai Karma To Burn trióhoz fűződik. Bő egy órán át dübörgött a nyers, mocskos stoner rock az A38 hajó tetőteraszán, a zenekar és a szép számú közönség egyaránt felszabadultan, a témákba belefeledkezve zúzott – közben pedig jóformán fel se tűnt az ének hiánya.

Maga a banda is köszöni szépen, második albuma óta jól megvan énekes nélkül. Pontosabban a koncerteken jól megvan, ötödik lemezén viszont a nyolc dal közül háromban is szakított az eddigi gyakorlattal. Ezekben Daniel Daviesé a mikrofon, aki az előző anyagon is szerepet kapott két nótában, és akivel az átmeneti szünet idején a Year Long Disasterben muzsikált együtt a három K2B-tag. Ami azt illeti, a The Cynic és a Jimmy D is maradhatott volna instrumentális, de ha egyszer így látták jónak… Zárásnak pedig a Black Sabbath-féle Never Say Die „sivatagi rockos” változatát kapjuk, amelyben Davies is igyekszik a lehető legélethűbben elkapni Ozzy védjegyszerű énekstílusát. Egyértelmű csúcspontnak mondjuk e három tétel egyikét se nevezném, inkább egy-egy színfoltnak, de mindegy is, mert az albumot inkább egyben érdemes hallgatni.

És ha így is állsz hozzá, akkor egy kötetlen, jammelős jellegű örömzenéléssel teli élményben lesz részed a V röpke 38 perce alatt. Itt aztán nem kell agyalni az égvilágon semmin. Az ember csak hátradől, és hagyja sodortatni magát a dögös, nem különösebben komplikált riffekkel és a húzós tempókkal, miközben szinte látja maga előtt a fülig érő szájjal, vállvetve döngető William Mecum gitárost és Rich Mullins bőgőst, na meg a bozontos, hajótörött kinézetű, szerkóját irdatlan erővel püfölő Rob Oswald dobost. A 47-es „rajtszámot” viselő nótát egyébként az A38-on is elnyomták (K2B-éknél ugyanis számokkal szokás ellátni a dalokat rendes cím helyett, legalábbis az ének nélkülieket).

Stoner / doom kiadványokban, illetve koncertekben eleve kifejezetten erős évünk van, és a Karma To Burn is ehhez méltó módon, stílusosan folytatja a sort. GLOW BURN SCREAM!!!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Forty Seven
2. Fiffty
3. Forty Eight
4. The Cynic
5. Forty Nine
6. Fifty One
7. Jimmy D
8. Never Say Die

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Stoner veterans Karma To Burn return with new album Arch Stantion on August 18th + stream „57”

KMZ

Karma To Burn: stoner szombat a Kék Yukban

KMZ

Karma To Burn, Shapat Terror – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

KARMA TO BURN – Appalachian Incantation

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek