Lemezismertetők

KAWIR – Kydoimos

Kawir Cover240407

A Therthonax alapította athéni Kawir idén immáron 31 éves múltra tekint vissza, jobbnál jobb kiadványokkal a háta mögött. A hellén színtér iránti régi rajongásomról már írtam a Necromantia-, a Thou Art Lord- és The Magus-ismertetőimben, s mivel a Kawir-t is régóta követem, nagy várakozással tekintettem a kilences sorszámú nagylemezük elé, mely hivatalosan április 19-én fog megjelenni a holland Soulseller Records gondozásában.

Nos, a legújabb Kawir eposz „Kydoimos” (ΚΥΔΟΙΜΟΣ) címmel 10 kegyetlenül jól megkomponált pogány Black metal himnuszból áll 52 és fél perces játékidővel. Rengetegszer meghallgattam a promóciós csomagot és megvallom őszintén, mindig találtam valami újabb és újabb érdekességet a nótákban. A szép dallamokkal, kórusokkal felvértezve iszonyatos pusztítás kavarog a Kawir földöntúli éjsötét muzsikájában, lenyűgöző, ahogyan művelik a műfajt.

Lássuk a „Kydoimos”-on részt vevő felállást:

Therthonax – gitár, Porphyrion – ének, Agisilaos – dobok, Iason – gitár, Dis Pater – szintetizátor, kórus, Epameinondas – basszusgitár.

A zene és a szövegek Therthonax-hoz fűződnek, továbbá vendégzenészek is szerepelnek ezen a pazar kis albumon:

Méghozzá a legendás Jim Mutilator (Yoth Iria/Medieval Demon, ex-Rotting Christ, ex-Varathron) a “Hecatonchires” című kompozícióban énekesként, valamint Ilias Zervas, akinek tenorja az “Achilles Funeral” és a “War Is The Father Of All” nótákban hallható.

A Kawir a hivatalos megjelenés előtt két jó kis videót is megjelentetett: az „Εχετλαίος /Echetlaeus”-t és a Hecatonchires-t, érdemes felkeresni a YouTube-ot és megtekinteni/meghallgatni a két szerzeményt.

Nos, akik szerelmesei a görög mitológiának, és a hellén pogány Black metal-t is kedvelik egyben, nyert ügyük van ezzel az albummal, semmiképpen sem fognak csalódni! A pontszám egy óriási 10-es, Hail Therthonax, Hail Kawir!

Kiadó: Soulseller Records
Kiadás éve: 2024
Stílus: Black Metal
Web: facebook.com/kawirofficial

Tracklist:

  1. Teiresias (ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ)
  2. Fields Of Flegra (ΦΛΕΓΡΑΣ ΠΕΔΙΟΝ)
  3. Centauromachy (ΚΕΝΤΑΥΡΟΜΑΧΙΑ)
  4. Hecatonchires (ΕΚΑΤΟΓΧΕΙΡΕΣ)
  5. Myrmidons (ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ)
  6. Achilles & Hector (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΡΑΣ)
  7. Achilles Funeral (Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ)
  8. Echetlaeus (ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ)
  9. Kydoimos (ΚΥΔΟΙΜΟΣ)
  10. War Is The Father Of All (ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Atlantis Chronicles, Uada, Kawir, Vike Tare, Ravenia, The 69 Eyes, Korpiklaani, Drakwald, Hatebreed, Flotsam And Jetsam

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek