Lemezismertetők

KISSIN’ DYNAMITE – Addicted To Metal

Kiadó: AFM Records

Weboldal: www.kissin-dynamite.de

Kiadás éve: 2010

Stílus: Heavy Metal

Brief Sum: Addicted to Metal is a versatile, kick ass heavy rock album but I think Kissin’ Dymamite’s best is yet to come! Highly Addictive!:)

 

A Kissin’ Dynamite zenekarral a tavalyi Masters of Rock fesztiválon találkoztam először és teljesen meglepődtem mennyire lelkesen tolják a hihetetlen fiatal srácok a heavy rockot. Ennek ellenére az Addicted To Metalt sokszor meg kellett hallgatnom, mire kialakult véleményem lett róla. Az album címe nem hazudik, a srácok valahogy komoly metalfüggőséget szedtek össze, bár az albumon a heavy metal és a glam rock hatások/dalok fele-fele arányban vannak jelen.

A fiatal sváb banda a nagy elődök által kitaposott úton jár, legyen az arénarock Bon Jovi módra, mint pl. a Love Me Hate Me vagy a Hammerfall, Manowar pátoszosságával operáló Metal Nation. De a Supersonic Killerrel egy nagyszerű motoros nótát is kapunk, a kétkerék megszállotjainak nagy-nagy örömére. Valóban változatos a zenei és a szöveganyag is. Bár azt azért meg kell említenem, hogy a Assassins Of Love szövege az általam eddig hallott leggagyibbak között van. Az a dal tényleg majdnem megölte a lemez élvezetét, ahogy a dalban is hallható. Azonban én úgy gondolom a metalos dalok egyelőre jobban állnak a fiúkhoz, a glames dalokban nagyobb egyediségre lehetne törekedni, de a Hysteria vagy az In The Name Of The Iron Fist mutatja, hogy kreativitás szorult beléjük. Ráadásul a sok-sok metal tisztelgés mellé sikerült megnyerniük Udo Dirkschneidert, az Accept legendás énekesét, hogy a címadó dalban hallassa hangját. Hannes Braun énekes hangja szerencsére, csakúgy, mint az együttes dalai, sok lehetőséget rejt magában: a stadionrock, a ballada vagy a heavy metal sikolyok egyaránt jól állnak neki.

Mint említettem, sokáig tartott, míg kitaláltam, hogy mi is legyen a lemezzel, ugyanis első pár hallgatás után egy egyszerű kópiazenekarnak tarthattam a Kissin Dynamite-ot, akik annyi más zenekarhoz hasonlóan a nagy elődök kitaposott útján, paneljeit felhasználva akarnak érvényesülni. De ahogy egyre többet hallgattam a lemezt, az megszerettette magát velem és amikor többször beugrott 1-1 dallamuk vagy szövegük, akkor tudtam, hogy rosszul ítéltem elsőre.

Fiatal, energikus banda, szép jövő állhat előttük, ha ilyen ütemben fejlődnek tovább, hiszen még mindig szemtelenül fiatalok. Kicsit több egyediséggel ez a lemez 9-es is lehetett volna. Így be kell érniük egy erős 8-assal, de hiszek abban, hogy még innen felfele vezet a csapat útja.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Addicted To Metal (feat. Udo Dirkschneider)
2. Run For Your Life
3. Supersonic Killer
4. High Enough
5. Love Me Hate Me
6. Hysteria
7. All Against All
8. In The Name Of The Iron Fist
9. Assassins Of Love
10. Why Can’t You Hear Me
11. We Want More
12. Metal Nation

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Kissin’ Dynamite – Back With A Bang – Europe Tour 2024

KMZ

Kissin’ Dynamite – Különleges új klippel jelentkezett az árpilisban Budapesten koncertező zenekar

KMZ

Kissin’ Dynamite – Áprilisban a Dürer Kertben!

KMZ

KME videók: Centinex, Drakum, High Fighter, Rage, I Am Noah, Meridian, Words That Burn, Souls Of Diotima, Kissin’ Dynamite, Izegrim, Flotsam And Jetsam

KMZ

Kissin’ Dynamite – Új videó és single

KMZ

Hot News: Kissin’ Dynamite – Japan Tour / Hannes and Jim to host their own TV show!

KMZ

Hot News: Kissin‘ Dynamite – „Six Feet Under“ video clip released / European Tour kicked off!

KMZ

KISSIN’ DYNAMITE – Money, Sex & Power

Southpeace

Hot News: Kissin’ Dynamite – Debut album „Steel Of Swabia” to be re-released worldwide by AFM Records!

KMZ

Hot News: Kissin’ Dynamite – „I Will Be King“ video clip & single released!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek