Lemezismertetők

KISSIN’ DYNAMITE – Money, Sex & Power

Kiadó: AFM

Weboldal: www.kissin-dynamite.de

Kiadás éve: 2012

Stílus: Sleaze Heavy Rock

Brief Sum: The ’80s are back with some update and dressed for war in Swabian land. The sons of Kissin’ Dynamite show us some light but tight, dirty, enjoyable and memorable music based on sleazy heavy rock and classic metal influence. I enjoy their almost perfect album every time I put it into the player.

A nyilván elfogulatlan és racionális kiadói információk szerint kevesebb mint öt másodperc alatt bárki számára kiderülhet, hogy a svábok nagy reménysége, a még mindig ifjoncokból álló Kissin’ Dynamite – melyben az énekes Hannes még csak 20 éves! – egy igazi hangvihar, mely felrázza a szcénát és magával ragadja a közönséget. Úgy vélik, jelentős nemzetközi potenciál is rejlik a fiúkban, erős korábbi albumaik, meggyőző koncertjeik, valamint folyamatosan növekvő rajongótáboruk miatt is. S bár 2008-as debütjük az EMI-nál jelent meg, nemzetközi terjesztésre csak a második lemezzel együtt, az AFM segítségével került. A Money, Sex & Power azonban új szintet jelenthet a csapat számára, az elmúlt évek tapasztalatai érezhetően minden téren előrébb vitték az élőben erős, energikus és vad bandát.
Az új album elődeihez (Steel Of Swabia – 2008, Addicted To The Metal – 2010) hasonlóan vagy még azoknál is inkább fülbemászó, s következetesen hozza a sleazy heavy rock alapokat és a klasszikus metal hatásokat. A két emlékezetes klipes dal, a Money, Sex & Power és az I Will Be King jól mutatja a banda zenei preferenciáit, attitűdjét és hozzáállását is. De ezt sugallja a kiválóan sikerült borító is.

A nyitó és címadó Money, Sex & Power egy energikus, húzós, és fülbemászó tétel, s rögtön belecsap a lecsóba, belassulásaival, kiállásaival jól mutatja, mire lehet számítani a lemez további részében. Laza, fílinges, tökös, tempós rock ’n’ rollra. A kissé szikárabb, epikusabb felfogású I Will Be King-ben is nagyot énekel Hannes és a dal végére gyaníthatóan a jóérzésű hallgató is. Középtempós, zúzósabb eposz az Operation Supernova, mely az előzőekhez képest nem épp egy partyhimnusz, de dallamok terén ez sem gyenge. A Sex Is War tipikus amerikai történet, könnyed, mégis lüktető, odacsapós, kétlábgépes betétekkel. Nálam ez a lemez egyik csúcspontja minden téren, ahogy a másik az ezt követő, akusztikusan induló Club 27, mely a jelzett életkorban elhunytak klubja, s ahová a nem semmi a német fickók is vágynak(?). Hatalmas melódiák, kiváló kórusok, magával ragadó életerő, és a kedvenc gitárszólóm ékítik e remeket. Nem sokkal marad el tőlük a bólogatós, menetelős Dinosaurs Are Still Alive sem, úgyhogy itt sem kell keresgélni az azonnal ragadó elemeket. Szájgitáros témával nyit a picit tördelt, de sodró She’s A Killer, mely szintén hamar énekelteti magát, ahogy az elsőre talán kicsit monotonnak tűnő Sleaze Deluxe is. Pattogós, szögelős, egyszerű szösszenet az Ego-Shooter, mely elsők között ragadt az agyamba. Az egyik legnagyobb tutiság mégis a záró akusztikus Six Feet Under. A szövege besírás, a melódiák gyilkosak, a vokálokat meg csak a némák nem éneklik együtt a skacokkal.

A klipek és a fotók alapján a srácok nem épp szépfiúk, mondhatni, mérsékelten jóképű germán kaszanovák, de a dalokban maximálisan hozzák azt, ami elvárható. Laza, mégis feszes, koszos, élvezetes muzsikát produkálnak, szemtelen, humoros, ironikus, önbizalommal teli szövegekkel, melyeket láthatóan és hallhatóan élvezettel adnak elő. Jelentem, a 80-as évek, ha kicsit felfrissülve is, de visszatértek, s ezúttal svábföldön öltöztek teljes harci díszbe. Valami lehet a vízben a németeknél. A Hollywood Burnouts után egy újabb remek hajbanda ontja ránk kiváló dalait.

A sokak számára biztosan visszatetsző puccparádé mellett, vagy épp annak ellenére egy szinte hibátlan lemeznek örvendezhetnek a melodikus rock, a glam, sleaze metal muzsikák kedvelői.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Money, Sex & Power
2. I Will Be King
3. Operation Supernova
4. Sex Is War
5. Club 27
6. Dinosaurs Are Still Alive
7. She´s A Killer
8. Sleaze Deluxe
9. Ego-Shooter
10. Six Feet Under

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Kissin’ Dynamite – Back With A Bang – Europe Tour 2024

KMZ

Kissin’ Dynamite – Különleges új klippel jelentkezett az árpilisban Budapesten koncertező zenekar

KMZ

Kissin’ Dynamite – Áprilisban a Dürer Kertben!

KMZ

KME videók: Centinex, Drakum, High Fighter, Rage, I Am Noah, Meridian, Words That Burn, Souls Of Diotima, Kissin’ Dynamite, Izegrim, Flotsam And Jetsam

KMZ

Kissin’ Dynamite – Új videó és single

KMZ

Hot News: Kissin’ Dynamite – Japan Tour / Hannes and Jim to host their own TV show!

KMZ

Hot News: Kissin‘ Dynamite – „Six Feet Under“ video clip released / European Tour kicked off!

KMZ

Hot News: Kissin’ Dynamite – Debut album „Steel Of Swabia” to be re-released worldwide by AFM Records!

KMZ

Hot News: Kissin’ Dynamite – „I Will Be King“ video clip & single released!

KMZ

KISSIN’ DYNAMITE – Addicted To Metal

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek