Lemezismertetők

KLADOVEST – Escape In Melancholy

Kiadó: No Colours Records

Weboldal: myspace.com/kladovest

Kiadás éve: 2009

Stílus: Black metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Az ukrán Kladovest 3 év csend után kiadta új anyagát, mely az „Escape in melancholy” címmel bélyegeztek meg. A három személyt számoló horda élén Thurios-szal, aki az NSBM Hate Forest-ből már, jól ismert és letett pár dolgot az asztalra. Ez viszont más zene, egy egyszerű, monoton lassú és közepes tempójú black metal, sok doom-mal, ami magányról, hidegségről és a természeti dolgokról szólal meg nemes egyszerűségben.

Egy monoton, lassú témájú intro-val veszi kezdetét az album, ami felkészít az egyhangúságra. Az „Abyss of broken clocks” az első szám, lassú témák sorjáznak egymás után, hömpölyögnek előre a semmibe. A következő szám a „Gritted fangs” is egy egyszerű és elvont introval indít. Könnyen érthető, őszinte, melankolikus alkotás, de nem kiemelkedő. Viszont a doom-os hozzáállás pozitív, de lehetne mélyebb is a megszólalás. Sok lassú északi téma is megfigyelhető benne, s mindig előjönnek a lassan előre menetelő egyszerű középtempók is, mint ahogy ezt teszi a harmadik szám is a „Tead of silk”-ben. Egy monoton introbol indít az egész, majd erre az alap ritmusra épül, kellemes melankolikus riff.
A 4. az „Insignificant Bile” szerzemény is igen jó, és megtört felemelő bevezetővel rendelkezik, jól kitapintható melankolikus éra, hosszan elnyújtva, majd egy erősebb riff felvezeti ezt az utolsó számot. Szinte az összes szám hasonló, és csak menetel előre ezzel a középtempóval a nagy semmibe. Néha egy-két fogósabb gitár téma is felcsendül, majd elhalkul.

Ez egy középszerű anyag, nem fogja megváltani a műfajt, s én sokkal mélyebb zenéket is halottam már ezzel a hozzáállással, ebben a műfajba. De aki már ismeri a hordát és szereti, annak ajánlom, ugyanazt játsszák, mint 3 évvel ezelőtt.

—————————–

ENGLISH VERSION:

Ukrainian Kladovest, after three years, have finally put out their new material titled Escape in melancholy. The three-man act is lead by Thurious who is well-known from the NSBM Hate Forest and have made some stuff so far. However, this is different music being simple, monotonous, slow or mid-paced black metal with a lot of doom singing solitude coldness and natural stuff in their primal simplicity.

The album starts with a monotonous, slow intro that prepares us for monotony. The first song is Abyss of broken clocks in which slow themes follow each other, and flow to nothingness. The next one, Gritted fangs starts also with a simple, abstract intro. An easily understandable, honest, melancholic composition but not outstanding. However, the doomy attitude is positive, but the sound could be a bit deeper than this. We can also notice several slow, Northern themes, and the slowly marching mid-tempos always appear, as do in the third track Tead of silk. The whole starts from a monotonous intro then on this base a pleasant, melancholic riff is built. The fourth one, Insignificant bile is also excellent, with a broken, lifting introduction, well-sensible melancholic era. Slowly prolonged, then a stronger riff introduces this last song, almost all tracks are similar and they all march with this mid-tempo into nothingness. Sometimes, there are some catchy guitar themes, then it fades away.

This is an average material, that won’t save the genre, I have heard much deeper stuffs with this approach in this genre. But those who know the horde and like them, it is recommended, they play the same as three years ago.

Tracklist:

1. Abyss of Broken Clocks
2. Gritted Fangs
3. Tead of Silk
4. Insignificant Bile

Pontszám: 5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek