Lemezismertetők

KRAMPÜS – Mental Holocaust

Kiadó: Terranis Productions

Weboldal: myspace.com/krampusgrind

Kiadás éve: 2012

Stílus: Brutal Death metal

Brief Sum: The first album of Krampüs from Hungary, Veszprem has the power to best even the international albums! They worth attention!

 

A 2009 nyarán alakult Krampüs zenekar sallangmentes grindcore/ death metal zenét játszik, nem is akármilyen attitűddel és lendületességgel. A két éve kiadott, Perverted and Sadistic című demóhoz sajnos nem volt szerencsém, de a róla megjelent kritikák egyértelműen pozitív visszhangja arra sarkallt, hogy belefüleljek ebbe a mostani kiadványba. Az elvárásoknak megfelelően tömény, pusztító grind/death témákat vonultatnak fel a srácok olyan hévvel, hogy először csak kapkodtam a fejem, és kétszer is végig kellett pörgetnem a lemezt, hogy behatóbban tudjak írni erről az elképesztő darálásról. Koncertlátogatók köréből már régóta lehet hallani, hogy az élő koncerteken nagy megőrülések vannak, és a számokat hallgatva ezen egyáltalán nem is lepődöm meg. Jól felépített, átgondolt dalszerkezetekkel találkozhatunk, ugyanakkor jellemzi a zenekart valamiféle őrült spontaneitás is ami igazán különleges ízt ad az egésznek. Maga a zenekar biója is azt mutatja, hogy itt egy banda akik alig pár éve berobbantak a semmiből, letettek az asztalra egy ígéretes demót, most pedig előrukkoltak egy nagylemezzel, ami garantáltan minden grind arc nagy kedvencévé válhat a későbbiekben. Itt még hozzá kell tennem, hogy ezt a fajta dícséretes hozzáállást az is alátámasztja, hogy az ország egyik legszínvonalasabb stúdiójában, a Supersize-ban került rögzítésre az anyag. Ennek függvényében elképesztően megdörren a cucc, ebben a műfajban pedig ez igencsak ritka egy fiatalnak mondható csapatnál. A veszprémi srácok azonban mertek nagyot álmodni és a tökéletes hangzás érdekében áldozni a zenére. Szerény véleményem szerint az effajta muzsikához ez a hangzásvilág már-már túl steril, az ember inkább a koszosabb, ráspolyosabb dolgokhoz szokott, de ilyen produkció mellett ez már tényleg csak afféle szőrszálhasogatás.

Pláne ha olyan szörnyetegtémák jönnek szembe a korongon mint a Burning Witch, vagy a totálisan beteg hangulatot árasztó Sweet Kill. Az átlag másfél, két perces tételek mindegyike igencsak brutálisra sikeredett, szinte mindegyikben vannak olyan tempóváltások, amik rengeteg alap death metal bandát eszembe juttatnak, és kifejezetten jóleső érzés ezeket a hatásokat visszahallani.

Mint már említettem, a rendkívül profin létrehozott soundnak köszönhetően minden hangszer baromi jól szól, a gitár fűrészel, a dobok pattogós hangja és a bőgő dörmögése rendkívül jó arányban lett kikeverve, abszolút nemzetközi színvonalú a produkció.

A zene mellett a külcsín is megérdemel egy kis tömjénezést, hiszen az old school thrash anyagok artworkjét idéző borító igencsak el lett találva és nagyon illeszkedik a cd-n hallható dolgokhoz. Tökéletes, ötletes koncepcióról beszélhetünk. Engem meggyőztek.

Tracklist:

1. Servants of Lies
2. Perverted and Sadistic
3. Autopsy Ejaculation
4. Holy Scripture
5. Burning Witch
6. Murder, Madness, Revenge!
7. Sulphuric Vultures
8. Formaldehid
9. Sweet Kill
10. Mental Holocaust
11. Blood Feast
12. Unmerciful Execution
13. Sexual Psychopath
14. Psychical Complexity
15. Rigor Mortis
16. Prepare for Impaling!

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

December 19-én egy színpadon kaszabol a Kill With Hate, Krampüs, Omega Diatribe, Drow, Gore Thrower, The Wedding At The Slaughterhouse

KMZ

A Hammer Concerts bemutatja: Grave, Malevolent Creation, Krampüs koncert szombaton!

KMZ

Krampüs hírek

KMZ

Hot News: Krampus – Drummer hit by lightning (he’s ok!) – new drummer to be announced soon!

KMZ

Krampüs Interjú

Golysz

Hot News: Krampus – Album out now! Lyric video available! Song download for free!

KMZ

Hot News: Krampus – Bonus Song Preview & Singer Comments On Artwork!

KMZ

Hot News: Krampus – New song „Unspoken” available!

KMZ

Hot News: Krampus – Official video clip for „Kronos´ Heritage“ available!

KMZ

KRAMPUS – Survival Of The Fittest

ST. Toma

Hot News: Krampus – First album trailer available! Launch of new homepage!

KMZ

Hot News: Krampus – Release brand new song from their upcoming album!

KMZ

Télapó After – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

KRAMPUS – Kronos’ Heritage EP

ST. Toma

Krampus Interjú

ST. Toma

KRAMPUS – Shadows Of Our Time EP

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek