Lemezismertetők

KREATOR – Phantom Antichrist

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: http://kreator-terrorzone.de/

Kiadás éve: 2012

Stílus: Thrash metal

Brief Sum: The Phantom Antichrist follows the path of the Kreator albums of the 2000s with uncompromised sound and lyrics. Sometimes they slow down a bit, but other than this, this album will melt your face just like the previous 3!

 

A Mille Petrozza vezette Kreator a 2000-es években visszatalált a kísérletezgetésektől mentes, kőkemény, vad thrash metalhoz és futószalagon adják ki a jobbnál-jobb lemezeket! Ezen felül nem mellékes, hogy koncertjeiket nehéz tartós nyakfájás és/vagy moshpitben szerzett sérülések nélkül megúszni, hiszen akkora energiát szabadítanak fel a közönség soraiban is! Tavaly háromszor volt szerencsém látni őket élőben a Hordes Of Chaos dalaival, szóval mondhatni már tűkön ülve vártam az új lemezüket, ami látatlanban is az év egyik legjobb thrash lemezének ígérkezett.

Nos, ha olyan jó talán nem lett, mint az Overkill The Elctric Age-e, de panaszra így sem lesz okunk. Az meg, hogy a zseniális Kreator-Overkill-Testament trióból melyik lemez fog legjobban beütni, az már teljesen egyéni preferencia kérdése.

Szóval a Phantom Antichrist 45 percnyi kiváló metal muzsikát rejt, de némileg változatosabb anyag, mint a Hordes Of Chaos volt. Az album első fele kegyetlenül ledarál mindenkit, a címadó, a Death To The World vagy a Civilization Collapse irgalmatlan nagy mészárlás, még ha itt-ott feltűnnek bennük nyugisabb részek is. Mille Petrozza nem csak ezekhez a dalokhoz, de az egész albumhoz szerintem egyetlen nap folyamatos CNN nézés közben kapta meg az ihletet, hiszen nem nehéz a bizonyos jelenkori eseményekre gondolni a különböző szövegeket hallgatva/olvasva.

Az album első felének legkevésbé tipikus thrash száma a meglehetősen dallamos alapú, nagyszerű szólóval is megtámogatott, néhol kicsit elszállósabb From Flood Into Fire, ami szerintem az album egyik, ha nem a legjobb tétele. Nagyon király nóta! Az album második felében több teret kapnak a szellősebb megoldások, helyenkénti lassulások, de azért nem kell félni, nem poprockos dolgokra kell gondolni, csak nem reszelnek végig 220-on a srácok. Lehet az energia kicsit alábbhagyott, de az összkép igazából nem változik, helyenként csak még hangsúlyosabbá válik a nyugit követő durvulat. A második rész legjobb dala szerintem a Your Heaven My Hell, de a United In Hate is biztosan sok fémszívűnek meghozza a kedvét egy kis headbangelésre.

Lehet vádolni a Kreatort, hogy már nem újulnak meg, mondhatni kisujjból rázzák ki az újabb és újabb dalokat, albumokat, de amíg azt ilyen magas színvonalon teszik, addig szerintem ezen felesleges fennakadni. Jó hír a zenekar rajongóinak, hogy augusztus 3-án a Fezen fesztiválon is fellépnek majd, ahol vélhetően sok dal elhangzik majd a Phantom Antichristról!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Mars Mantra + Phantom Antichrist
2. Death To The World
3. From Flood Into Fire
4. Civilization Collapse
5. United In Hate
6. The Few, The Proud, The Broken
7. Your Heaven My Hell
8. Victory Will Come
9. Until Our Paths Cross Again


Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek