Lemezismertetők

LÄÄZ ROCKIT – Left For Dead

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: www.laazrockit.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Thrash / Speed Metal

 

(scroll down for English Version)

 

2008 alighanem a veterán thrash csapatok éveként fog megmaradni sokakban. Új lemezzel jelentkezett a Metallica, Testament, Death Angel és most jelent meg a Laaz Rockit visszatérő lemeze is.
A banda 17 éve nem adott ki sorlemezt, de a Left For Deaddel megmutatták, hogy még van bennük nem kevés energia, ugyanis ez az album egy igazi hamisítatlan old school thrash anyag.

A lemez a Brain Wash zúzdájával indít hatalmas energiával, ami egészen a Ghost In The Mirrorig kitart, felváltva sorakoznak a döngölősebb és gyorsabb számok. A Ghost In The Mirror egy kellemes akusztikus bevezetővel nyit, majd lassan megjelennek a “hagyományos” hangszerek és egy lassú szinte doomos döngölésbe csap át. A Turmoil és a Liar megint a gyorsabb nótákat erősíti. A Desolate Oasis a lemez leghosszabb, egyben szerintem legerősebb száma. Ez is egy akusztikus nyitánnyal bír, ami lassan hömpölyög át egy középtempós dalba, majd a végén egy igazi klasszikus, tekerős szóló teszi fel a dalra a koronát.

A leghosszabb szám után a legrövidebb következik a No Man képében. Ez is inkább a középtempós dalokat erősíti, talán ez a legpopulárisabb dal, nagyszerű, bár kissé elcsépelt gitártémákkal.
Az Outro névre hallgató utolsó szám pedig két részre bontható, melynek második fele szolgál az album lezárására. Inkább a szám eleje, ami izgalmasabb.

A lemez hangzásával nem voltam túlságosan megbékélve, nem túl organikus, néhány helyen nagyon jól szól, egy-két helyen viszont szörnyű a dobhangzás, talán a végleges változaton már ezt kijavítják.

Összességében egy korrekt lemez lett a Left For Dead, a stílus kedvelőinek biztosan tetszeni fog, és örülhetnek, hogy egy újabb old school csapat jelentkezett új albummal.

—————-

ENGLISH VERSION:

I think that in a few years we will remember 2008 as the year of the veteran thrash metal bands. Metallica, Testament, Death Angel all came out with a new record and now Laaz Rockit has a new CD too.
The band hasn”t released any new material in 17 years, but now they show with Left For Dead, that they have some energy left, because this record is a true old school thrash metal album.

The band opens with the thrashing Brain Wash and they don”t slow down until Ghost In The Mirror. Ghost In The Mirror opens with a slow acoustic intro and later all the “ordinary” instruments join to make this an almost doom metal-like song. Turmoil and Liar are two fast songs after the slowdown. Desolate Oasis is the longest and in my opinion the strongest song on this record. This also has an acoustic intro, after that comes mid-tempo part and a very good fast shredding guitar solo in the end.

After the longest comes the shortest song of the record in No Man. This song is also a mid-tempo one, maybe the most “poply” song on the record with great although overplayed guitar parts.
The Outro can be divided to two parts. The second part is the real outro of the record, the first part is much more interesting to listen to.

I”m not so satisfied with the overall sound of the album especially with the drum sound in some places. I hope that is only the fault of the promotional copy and on the commercial copies this problem will be fixed.

Finally, Left For Dead is a good above average thrash metal album, which will please the fans of the genre. It”s good that the old metalheads coming back to rock once again!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Brain Wash
2. Delirium Void
3. Erased
4. My Euphoria
5. Ghost In The Mirror
6. Turmoil
7. Liar
8. Desolate Oasis
9. No Man
10. Outro

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek