Lemezismertetők

LADY PICTURE SHOW – Down The Valley EP

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.lpsmusic.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Rock / Metal / Southern

 

 

 

 

A dunaújvárosi zenekar ezt az EP-t még tavaly vette fel és adta ki “Down the valley” néven. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy egy modern, nu-metálos zenére számítsak, hát nem tudom… Mivel ez a zene egyáltalán nem olyan, mint ahogyan kedves kollégám mondta, lehetséges, hogy régebben nyomtak ilyen zenét a srácok vagy csak benézte az illető az adott zenekart. Nos, ebben a 4 számban remek ízelítőt kapunk, hogy milyen is ma a Lady Picture Show zenéje, stílusa. Kőkemény riffek, középtempós számok, elszállós életérzés és délies ének. A délies ének egyébként inkább a verzében mutatkozik meg, mint a refrénben. A 4-es, élőben biztosan fejrázásra tudja késztetni az embereket, mert egy jobb hangzással tuti üt ez a zene. Azért sok hatás megfigyelhető a banda zenéjében, mivel a modern rock, metál korszak is tagadhatatlanul a hatásaik közé tartozik.

Látszódik, illetve hallatszódik, hogy mindenki ott van a szeren, tehát tudják kezelni a hangszereiket. Most nem akarok zenekarokat sorolni, hogy kik jutnak eszembe, mikor meghallom a zenét azért, mert sokan ezt úgy fognák fel, hogy le akarom oltani őket, holott nem, mert minőségi zenéről van szó. Amúgy abszolút nézőpont kérdése, kinek milyen érzés jön le a zenéről. Valakinek néha beugorhat az Ultraspank (na mégis mondtam bandát, hehe), a Tool, a Staind, a Katatonia meg a southern témák, bár még lehetne sorolni hatásbandákat, de nem is ez a lényeg.

A zene az Audioplanet-ben lett felvéve Jaya Hari Das (Mantra) stúdiójában, s azt kell mondjam, bivalyul szól a cucc. Szóval le a kalappal a hangzás előtt. A “Leaving”-vel robbannak be a srácok, ami után az “Every sound” -egy elszállósabb- tétel jön, amiben jobban benne vannak a modern metálos verzék fő jellemzői, de minden értelemben királyság a szám. A “Someone” is egy remek szám úgy, mint a záró “The way back”.

Elbírtam volna tőlük egy teljes lemezt, de van egy érzésem, hogy nemsokára jön majd egy komplett anyag a bandától, mivel addig kell ütni a vasat, amíg meleg, s náluk ez elmondható, hogy meleg. Hallgassátok ezt az anyagot, s csekkoljátok őket élőben, kíváncsi vagyok rá én is, mennyire hasítanak. Az Edge Records által gondolom jobban tudnak majd terjeszkedni akár külföldön is. Metál !!!

Tracklist:

1. Leaving
2. Every sound
3. Someone
4. The way back

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek