Lemezismertetők

LAKE OF MIND – A Condemned Soul

Kiadó: 

Weboldal: http://lakeofmind.hu/

Kiadás éve: 2010

Stílus: Progressive metal

Brief Sum: Professional, high quality metal stuff. I hope they get some focus abroad as well. They absolutely deserve it!

 

Az utóbbi két évben komoly, pozitív meglepetéseket okoztak hazai underground zenekarok. A Damned Spirits Dance, a Keeper Of Dreams vagy a Dreyelands alkotásai nemcsak azt sugallták, hogy komoly potenciál rejlik hazánk metal mozgalmában, hanem azt is, hogy produkcióik simán felveszik a versenyt a nemzetközi szinttel.

Az eredetileg már tavaly felvett Lake Of Mind album számomra az idei év hazai csúcsalkotása. Honlapjukon olvasható „vegyes érdeklődésünknek köszönhetően egy igen színes, sokrétű irányzatot átfedő zenei stílus jött létre, amit mi mégis a progresszív metal-hoz kötünk annak minden elemével, komplexitásával” állítás egy az egyben megfelel a valóságnak. Ez az anyag úgy komplex, hogy a zenészek nem vesznek el a témák erdejében, a hallgató – ha nem is elsőre -, de emlékszik, vissza tud emlékezni arra, amit hallott. Továbbá az is kiderül, hogy „dobosunk (Sanda „Senna” Gábor) és basszusgitárosunk (Takács József) felel a zenét nagymértékben meghatározó ritmikai elemek kidolgozásáért, míg a billentyűs (Kas Zoltán), szólógitáros (Kochnyák József) és énekes-gitáros (Kaufmann Péter) a komplex dallammenetekkel foglalkoznak. Ezen két terület összehangolásával és súrlódásmentes együttműködésünknek köszönhetően jön létre az, amit mi egyszerűen Lake Of Mind-nak nevezünk”. Súlyos, szaggatott, progresszív/power hatású gitártémák (Offensive Defense vagy az akusztikus pengetéssel kezdődő Fateful Hush) éppúgy akadnak, mint jazzes elemek (Reconstruction), de akad olyan tétel is (Reminiscence), amelyben a neoklasszikus billentyűfutamok, a súlyos riffek és némi thrash egyaránt megtalálható. Kaufmann Péternek abszolút nem kell szégyenkeznie teljesítménye miatt, erős, férfias hangon adja elő mondanivalóját, sőt én úgy gondolom, hogy ehhez az alapvetően súlyos alapokra építkező, rétegzett muzsikához nem áll jól a dallamos ének. Az Insanity-ben például Marilyn Manson jutott eszembe a hangot illetően. A Reminiscence-ben és a Reconstructionben Markovits Lídia (OneHeadedMan) bukkan fel mintegy színesítve a muzsikát és ellenpontozva Péter hangját. Sem a zenészek teljesítményébe, sem a hangzásba nem tudok és lehet belekötni, a Bakery-ben felvett korong erőteljes megszólalással bír.

Ez egy ízig-vérig profi teljesítmény, kívánom, hogy minél több ember hallgassa meg és fedezze fel. Toronymagasan az idei év legjobb magyar metal alkotása, ha úgy tetszik, hungarikum!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Ad/venture
2. Offensive Defense
3. Reconstruction
4. Trans-Eccentric Express
5. Fateful Hush
6. Insanity
7. Gate of Time
8. Reminiscence
9. Ultimate Tranquility

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Lake Of Mind zenekar dobost keres!

KMZ

Lake of Mind – Insanity – kész a klip!

KMZ

Lake of Mind klippremier a Cinema Rock Caféban

KMZ

Hot News: Prog Metallers The Advent Equation Release Video For „A Violent Motion”

KMZ

Lake of Mind – képes klip az első album egyik dalára

KMZ

Lake of Mind hírek

KMZ

Lake of Mind hírek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek