Lemezismertetők

LEGIONS OF WAR – Honour to the Past EP

Kiadó: Infernö Records

Weboldal: www.legionsofwar.se

Kiadás éve: 2016

Stílus: Black / Thrash

Brief Sum: I find this bonus material served most probably for the fans to my liking. I also liked the original songs, so the new, harsh approach is an absolute hit for me. It really riled up my curiosity. I’m eagerly looking forward to hear what the band can accomplish by themselves!

 

Egy zenekarról indirekt úton úgy is képet alkothatunk, hogy meghallgatjuk feldolgozáslemezüket. A csapat által választott előadók és dalok, valamint természetesen a nóták saját verziói sok mindent elárulnak róluk. Sok mindent, de persze nem mindent, de most mégis ezen az úton vagyok kénytelen kezdeni az ismerkedést a Legions of War nevű svéd formációval.

A srácok 2002 óta változatlan felállásban zenélnek. Három demóval és két nagylemezzel nagy underground sikereket értek el. Alapvetően régisulis arcok, zajkeltésük a korai Kreator, Sodom, In Flames, Soilwork, At The Gates vonalon mozog, ebből gyúrnak maguknak thrash metalt.

Ezek után talán meglepetésként hathat, hogy ezen lemezre kiválasztott csapatok és nóták egyértelműen a korai heavy metal darabjai közül kerültek ki. A kapocs a kettő között a 80-as évek, amikor még a heavy metal gyűjtőnév alá voltak rendezve az akkori extrém zenék. Így aztán az ott megtanultak alkalmazása izgalams modernkori muzsikát teremthet. Úgy érzem, ezt a vonalat viszi a Legions of War saját dalaival.

Izgalmas volt hallani ezeket a különböző korból való és eltérő karakterisztikájú nótákat egységes felfogásban. Legnagyobb meglepetést számomra Gary Moore dala jelentette, annak idején észre sem vettem, hogy ekkora thrash potenciál van benne. A Motörheadnek meg már a korai Bathory által régóta ismert a durvább oldala.

A Stormwitch, mint hatalmas kedvenc felkeltette kíváncsiságomat. Kicsit lehetett volna agresszívebb az átirat, de ez a középtempós zakatolás sem rossz.

A Judas Priest nagyon vadra és száguldozósra sikeredett, a tardicionális riffelést átültették black metalba, nem hiába ez lett a nyitódal. Valami hasonló történt a végére hagyott W.A.S.P. dallal is. Blackie ráspolyos hangja helyett repesztő gitárokat kapunk.

Kedvemre való volt ez a minden valószínűség szerint a rajongóknak szánt bónusz anyag. Szeretem az eredeti dalokat is, így abszolút betaláltak ebbe a durva stílusba átültetett verziók. Felkeltette figyelmemet a csapat iránt. Meg kell hallgatnom, mit tudnak kreálni saját kútfőből!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Hell Patrol
2. Out in the Fields
3. Walpurgis Night
4. Killed by Death
5. Hellion

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Legions Of War – Back To The Front

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek