Lemezismertetők

LIMB FOR A LIMB – Meat 2.0

Kiadó:

Weboldal: myspace.com/limbforalimb

Kiadás éve: 2010

Stílus: Grindcore / Death Metal

 

 

 

 

Budapesten tanyázik a Limb for a Limb nevet viselő Death/Grind formáció, akik első lemezükkel úgymond belopták magukat a szívembe. Ez egy kicsit morbid, tekintve a szövegvilágot, és a bookletet, borítót stb. de bátran merem állítani, hogy hazánk egy újabb gyöngyszemét köszönthetjük a Lim for a Limb esetében. Nos, a hat számos lemezt, nem kívánom részletesen bemutatni. A srácokra nagy hatást gyakorolt a Jig-Ai Grind banda, hiszen kellően betegre sikeredett muzsikájuk, csalhatatlanul egyedi mindezek ellenére is. Rögtön az első dalnál (a „Choke Puke Slap Fuck”) hallható bejátszás, az egyik legfontosabb emberi örömök gyakorlásáról szól, oktatva a népet, s miután ezen túl vagyunk, kezdődik a darálás. Könyörtelen blastbeatek szabdalják szét az emberi hallószervet. Turi dobolása kellően dinamikus és iszonyatosan gyors. Dr. Jocks mélyről jövő embertelen hörgése pedig teljesen korrekt.

A „Childmeat” kicsit lassabb, de még így is durva, és a kiállásokat tekintve, kellemes muzsika. Sorban a harmadik dal a „Limb for a Limb” mondhatni a banda egy személyes önarcképe :-). Láncfűrészes darálással kezdődik, majd egy nagyon masszív, és brutális folytatást produkálva, sokkoló hatással bír. A lemezről a kedvenc dalom a „Defacement”. Rohadt jó a kezdése, és még az elején rövid ideig Thrash-es megoldásokkal fűszerezik a dolgot, aztán egy kis blastbeat arcletépés, majd megint cammogós Thrash váltás után, dara van végig.
Sötét, komor, és nagyon agresszív aprítás van az ötödik dalban, ami a „Lymphiltration”-ra kereszteltek. Vegytiszta Grind. Végezetül pedig az „Osteopath”, lassú, olykor gyors riffjei adnak kegyelemdöfést a hallgatónak. Itt vendégszerepel Kulcsár Péter, a dalban szólózik egy hatalmasat. Gratuláljunk neki, hiszen egy kikúrt kemény szólót vágott az arcunkba. Szóval a lemez jó. Beteg a borító, na meg úgy állesz cuzámmen minden.
De ami engem nagyon zavart az a hangzásban a pergő, és Turi játéka. A pergőn túl sok van, a számoknál meg szinte dobszólók vannak. Nagyon jó, technikás de túl sok nekem. Ez természetesen nem húzza le a lemezt, csak kb. a harmadik dal után kellően zavaró tud lenni.

Ettől függetlenül dicséret jár a srácoknak. Elmebetegeknek kötelező darab, és azoknak is akik szimpatizálnak velük :-).

Tracklist:

1. Choke Puke Slap Fuck
2. Childmeat
3. Limb for a Limb
4. Defacement
5. Lymphiltration
6. Osteopath

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

LIMB FOR A LIMB – Aberration Complete

Dr. Feelgood

Megjelent: Limb for a Limb (Hun) – Aberration Complete CD

KMZ

Denial of God, Casketgarden, Age of Agony, Lepra, Svoid, Limb for a Limb – Koncertbeszámoló

Jillian

Limb For A Limb grind/gore zenekar énekest keres!

KMZ

Anaal Nathrakh, Limb for a Limb, Harvester – Koncertbeszámoló

Morhguel

Limb For A Limb Interjú

xfixbitchx

Fork-Lift Massacre Fest – Koncertbeszámoló

Morhguel

LIMB FOR A LIMB – Gorethopedics

xfixbitchx

LIMB FOR A LIMB – Meat (demo)

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek