Lemezismertetők

LIMBONIC ART – Legacy Of Evil

Kiadó: Nocturnal Art Productions

Weboldal: myspace.com/limbonicart

Kiadás éve: 2007

Stílus: Black metal

 

 

 

 

Először is: A Limbonic Art 2003-ban nyilatkozta, hogy feloszlik végleg a zenekar, de hát az ilyen híreknek már nem tud nagyon hinni az ember, mert bizony milyen sok példa van feloszlott, majd újjáalakult bandákról. Személyes tapasztalataim alapján ennek 10-ből 8-szor nincs jó vége. Rengeteg banda tér vissza egészen a 90-es évek elejei feloszlásból, de szerintem nem kéne az ilyen dolgokat erőltetni. Nem véletlenül történt meg anno az, ami. Na de térjünk rá erre az új Limbonic anyagra, amellyel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Eddigi munkásságaik nekem tetszettek az első Moon in the Scorpiótól kezdve a 2002-es The Ultimata Death Worship-ig bezáróan, tehát nagyon reméltem, hogy nem egy kultuszromboló anyag születik és szerencsére nem csalódtam nagyot.

Az első szám a A Cosmic Funeral of Memories végig egy eszeveszett száguldós tétel, belassulós, hangulatos középrésszel. Na és itt szeretnék rögtön rátérni arra ami a fő bajom az albummal. Régi anyagaikon sokkal több hangulatfastő, szimfónikus elemek voltak hallhatók, amelyek mindig megadták egy teljes, kerek Limbonic Art album képét, de ez itt most hiányzik. Sokkal jobban rámenetek a gitárokra, a gyors dob(gép) témákra, a reszelésre. Nem mintha az ilyen dolgoktól hatalmas bajom lenne, csak ne egy Limbonic albumon halljam. Egyébként az Emperorral egyetembe ők is azokhoz a bandákhoz tartoznak, akik nem kurvúltak el a szintetizátor használatától, hanem nagyon is jól beleépítették az ilyen elemeket black metal szerzeményeikbe. Tehát az első nóta az albumon nekem tetszett, teljesen korrekt szerzemény. A második nóta, a A Void of Lifeless Dreams is hatásos thrashes kezdésével és továbbra is a száguldásé a főszerep, nagyon jó szinti elemekkel beépítve. Szinte teljesen tipikus várhatósággal a hármas nóta megtörő lassú tétel, a Grace By Torments, amely nem rossz, csak ami a nóta gerincét alkotó riffet illeti az már tényleg a lerágott csont kategóriába tartozik.

Ezerszer hallhattunk ilyen és sok hasonló témát, tehát ez a nóta egy kicsit unalmas számomra, bár nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok. A következő dal, az Infernal Phantom Kingdom egy telejesen semleges szerzemény, zúzással, végig ismétlődő témával. Ez se ütött szíven. És íme a címadó nóta, a Legacy of Evil, ami visszahozza az életet kicsit hallgatóba, nem azt mondom, hogy hű de jó szám, de megállja a helyét. Félig középtempós, félig grind témák sorakoznak szimfó elemekkel, hallgatható. Nem is mennék most teljesen végig minden nótán, de az album elkövetkezendő még öt szerzeményéről is az a véleményem, ami az első két számról nagyjából: több-kevesebb lassú téma, reszelésre ráfektetett szimfó elemek, agresszív énektéma. Ennyi. Összességében tekintve nem az év albuma jelent meg, de nem olyan rossz teljesítmény. Remélem a következő anyag megközelítő teljesítményt fog nyújtani, bár erős kétségeim vannak.

Tracklist:

1. A Cosmic Funeral Of Memories
2. A Void Of Lifeless Dreams
3. Grace By Torments
4. Infernal Phantom Kingdom
5. Legacy Of Evil
6. Lycanthropic Tales
7. Nebulous Dawn
8. Seven Doors Of Death
9. Twilight Omen
10. Unleashed From Hell

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek