Lemezismertetők

LOCUST ON THE SADDLE – Th AlphaMantis

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.locustonthesaddle.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Metal / Southern Rock / Hardcore

 

 

 

 

Bejelenthetjük, hogy megjelent a Locust On The Saddle első nagylemeze, amit a Nail Records gondoz. Két éve volt szerencsém velük játszani a zenekarommal, s akkor is feltűnt, hogy egy nagy reménységről van szó ezen a téren. Élőben remek produkciót nyújtanak, s nem kevés ember volt már rájuk kíváncsi lemezen is, hogy majd élőben visszaüvöltsék a szövegeket. Kérem szépen, jófajta stoner / southern / metal egyveleget hallhatunk ebben a 10 számban, erősen a Down, a COC, a Crowbar, a Black Sabbath vonalát követve. Ám a fiatal erő és a modernség sem másodlagos a zenekarnál, akik kellő energiával nyomják végig a lemezt. Nem kevés ütemváltás van a zenében, ami azért azt is magával hordozza, hogy a jövőben még nagyobb fantáziával állhatnak neki a dalírásoknak.

Hazai viszonylatban nincs sok banda, aki hasonló stílust űz. Az ismertebbek közül meg tudnám említeni az egri Shapat Terrort, vagy a Stereochristot, akár a Stonedirt vagy a Wall Of Sleep tagságát, bár ezen bandák sem egyformák, sőt. Nyílván még sok bandát említhetnék, akik magukénak érzik ezt a stílust. A srácok színpadi teljesítménye lenyűgöző, remekül visszaadják a lemez számait. A hangzás véleményem szerint lehetett volna kicsit vastagabb, de így is üt a sound, nem lehet rá panasz. Egy abszolút reménységről van szó, hiszen tehetségből nincs hiány, csak a kérdés, hogy mennyire fognak rájuk felfigyelni.

Koncertezni kell, ennyi a lényeg. Persze kellő promócióval van lehetőség nagyobb létszámú közönséghez eljuttatni a zenéjüket. A “Field Of Ratio”-val kezdődik a lemez a rövidkés, koszos intro után (“Tiro incognito”), s remek kezdőnóta, egyből megmarad a fejekben a refrénje. A bookletben nem a komplett szövegeket találhatjuk meg, hanem csak szövegrészleteket.

Az énekes Vasi remekül hozza az elvárható énektémákat, illetve a hangszeres részleg is nagyon perfektül működik. Nem maradt ki semmi sem, amit megkíván ez a stílus. A szövegek eléggé különbözőek, de a mindennapi problémákkal foglalkoznak, nem klisés formában. Amit korábban mondtam, szerintem azért lehetett volna vastagabb a sound, mert akkor mindent letarolt volna a lemez, de így is megállja a helyét.

3 helyen lett rögzítve az anyag: Gyöngyösön, Egerben, illetve Bp-en a Parkplatzban. A borító design is korrekt, egyszerűbb darab, de nem is kell több. Remek nóták sorakoznak fel a lemezen. Sok számot kapásból felismertem koncertek miatt. Délies fíling, besztónulás ezerrel, laza, dögös számok, profi hozzáállás. Ez a Locust on the Saddle, ti meg figyeljetek fel rájuk.

Tracklist:

1. Tiro incognito
2. Field of ratio
3. Burnout
4. Get back
5. Casual tease
6. Stereotypia
7. Waste of time
8. Holy banishment / Bank holiday
9. Breaking the unwritten
10. Never enough

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek