Lemezismertetők

LONEHUNTER – Beyond the Portals of Death

Egy régebbi anyagról lesz most szó, a brazíliai Franca városából származó LoneHunter nevezetű death metal horda bemutatkozó EP-jéről, a „Beyond the Portals of Death”-ről, mely 2018 októberében jelent meg saját kiadásban.

Dióhéjban megosztanék egy pár gondolatot a LoneHunter-ről: Marcos Junior gitáros/énekes (Pesticide, Masturbator, ex-Cauterization, ex-Immortal Majesty) 2016-ban indította útjára a bandát és régi barátja, Juliano Bonacini (ex-Ayperos) 2017-ben csatlakozott hozzá billentyűsként és szövegíróként.

A 2018-as „Beyond the Portals of Death” 21 perces, tömény old school death metal muzsikát tartalmaz, pokoli aláfestésként Juliano túlvilági billentyűfutamaival.

A Prelidiummal, („What the Moon Brings”), Interludiummal („Face Your Fears”) és Postludiummal („Beyond the Portals of Death”) keretbe foglalt 2 nóta, az „Under the Raven’s Shadows” és az „Eternal Time” igényesen megkomponált death metal himnuszok:

A Marcos Junior kegyetlen riffjeivel, szép szólóival és erőteljes orgánumával, valamint Juliano billentyűjátékával felvértezett LoneHunter által egy igazi démonikus zenei utazásban vehetnek részt a death metal hívok, s a dobgép sem ront egyáltalán az összhatáson, jól meg lett szerkesztve.

Akik szeretik a korai Nocturnus-t, imádni fogják a LoneHunter-t is, ami természetesen nem azt jelenti, hogy Marcos és Juliano másolnának őket, vagy ilyesmi, csupán azért említettem meg az amerikai banda nevét, hogy megközelítőleg behatároljam a brazil srácok stílusát. Úgy tudom, Juliano családi okokból kifolyólag sajnos kiszállt a LoneHunter-ből, de Marcos Junior mindenképp folytatni fogja a csapatot és érdemes még a YouTube-on meghallgatni Marcos Dark Kingdom nevezetű szóló-projectjét is, ha valakinek esetleg felkeltettem az érdeklődését a brazíliai srácokkal kapcsolatban.

Mivel régebbi cuccról van szó, nem pontozok, de ha 2018-ban írom meg az ismertetőt, az mindenképpen egy iszonyatosan nagy 10-re lett volna értékelve…

Kiadó: –
Kiadás éve: 2018
Stílus: Death Metal
Web: facebook.com/LoneHunterHome

Tracklist:

  1. Preludium – What the Moon Brings
  2. Under the Raven’s Shadows
  3. Interludium – Face Your Fears
  4. Eternal Time
  5. Postludium – Beyond the Portals of Death

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek