Lemezismertetők

MARTY FRIEDMAN – Loudspeaker

Kiadó: Mascot Records

Weboldal: www.martyfriedman.com

Kiadás éve: 2006

Stílus: Progressive Metal

 

 

 

Marty Friedman egy gitárzseni, aki majd 10 évig játszott a legendás Megadeath-ben. Szóló karrierjére mindig is nagy hangsúlyt fektetett, hisz első ízben már 1988-ban megjelentette Dragon’s Kiss című bemutatkozó lemezét. Majd a második, a 1992-es Scenes akkora siker lett a Távol – Keleten, hogy manapság is elsősorban ide készít albumokat. Biztos vagyok benne, hogy az egész világon vannak olyanok, akik istenként tisztelik őt. Már pár éve nem nagyon lehetett hallani Friedmanról, hisz már jó pár év eltelt utolsó munkája óta. Aztán megtörték a csendet olyan híresztelésekkel, hogy készül az eddigi legsúlyosabb lemez Loud Speaker címmel.

Kíváncsian vártam hát, mi is lesz ebből igaz. Mikor végre megérkezett a korong, olvastam, hogy olyan vendégzenészek működnek itt közre, mint Steve Vai vagy John Petrucci. Gondoltam ebből már annyira rossz nem sülhet ki, holott eddig is kiváló muzsikusokkal dolgozott. Rögtön a lemezt indító „Elixir” a legnagyobb kedvencem, egyből felismerhető Marty stílusa, és akkora Megadeth íz van benne, hogy öröm hallgatni. Majd a „Street Demon” is a keményebb vonalat viszi tovább kicsit vidámabb szólózással, jól elkapott lendülettel. A punkosabb „Black Orchid” annyira nem jön be, de a szólók félelmetesen jók benne. A „Paradise Express” elég unalmasra sikerült, de a lendületes „Sekaini Hitotu Dakeno Hana” megint telitalálat nálam, ez a másik kedvencem. Talán a legérdekesebb szerzemény a „Stigmata Addiction” modern riffeléssel, kísérletezős részekkel, eltorzított szóló betétekkel. Megemlíteném még a Steve Vai-jel közösen készített agyongitározott „Viper”-t. Nem ragoznám tovább a dolgot. Ebből is látszik, hogy milyen sokszínű anyaggal jelentkezett most is Friedman.

Mindenki megtalálja a hozzá közel álló szerzeményt. Annyira nem rajongok az instrumentális gitár zenékért, de Marty Friedman egy korrekt lemezt szállított nekünk.

Tracklist:

1. Elixir
2. Street Demon [Santa Rosa Wrecking Crew mix]
3. Black Orchid
4. Paradise Express
5. Sekai Ni Hitotsudake No Hana
6. Glycerine Flesh
7. Stigmata Addiction
8. Viper
9. Coloreas Mi Vida
10. Devil Take Tomorrow
11. Static Rain

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek