Lemezismertetők

MASSACRE – Condemned To The Shadows EP

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: @ Facebook link

Kiadás éve: 2012

Stílus: Death metal

Brief Sum: The compositions have doom-y shifts, and perfectly fit classic Massacre tradition. Based on what I’ve heard, they totally deserve the trust, and are viable, just don’t mess up next year’s album.

 

Ha a floridai death metal legendáról van szó, akkor két részre bontom a történetet. Ott voltak a demók, a felülmúlhatatlan From Beyond album, a Provoked Accurser single és az Inhuman Condition Ep illetve a Promise album. Na most ez utóbbit felejtsük el nagyon gyorsan, kár rá a szót vesztegetni.

Olybá’ tűnik, az utóbbi időben két Massacre létezik. Egyfelől ott volt a The-Re-Animated turnét, 2007 őszén lezavaró csapat és itt van a jelenlegi gárda, amelyik ezt a kétszámos kiadványt elkövette. Rick Rozz gitáros, Terry Butler basszusgitáros, Edwin Webb (Destined To Ruin, Generichrist, ex-Contorted, ex-Eulogy, ex-Diabolic, ex-End Of The Rope) énekes és Mike Mazzonetto (M Inc. – ezt a bandát Rick Rozz-zal csinálja, ex-Pain Principle) dobos. Azt még hozzáteszem, hogy az utóbbi időkben a Massacre agonizált, többször is feloszlottak, újjáalakultak. 2009 elején Kam Lee kijelentette, hogy újra feltámasztaná a zenekart és 2010-ben kiadna egy lemezt, de utána azt állította, hogy elhalasztják, ahogy azt 2009 májusában a zenekar myspace oldalán közzétette. Melyik az igazi, hiteles Massacre? Jelen helyzetben egyik sem, mert az igazi a Kam Lee ének, Rick Rozz gitár, Terry Buler basszusgitár, Bill Andrews dob tagság lenne. Szóval, itt van ez a két nóta és megmondom a frankót, hogy rosszabbra számítottam. Természetesen a színvonal nem From Beyond, de nagyságrendekkel jobb, mint a Promise-é, bár azt az anyagot nem nehéz felülmúlni. Súlyosan, töményen szólalnak meg a dalok, Rick Rozz jellegzetes riffjei, tremolókar rángatása, vijjogó szólói azonnal felismerhetőek, Edwin Webb mélyen, öblösen hörög, Mike Mazzonetto és Terry Butler megbízhatóan alapoznak. A szerzemények doom-os váltásokkal is rendelkeznek, a klasszikus Massacre hagyományoknak abszolút megfelelnek.

A hallottak alapján azon a véleményen vagyok, hogy megérdemlik a bizalmat, van létjogosultságuk, csak a jövőre tervezett albumot el ne basszák.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Succumb to Rapture
2. Back from Beyond

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

MASSACRE – Resurgence

Equimanthorn

Massacre bejelenti európai és észak-amerikai turnéját Death DTA-val

KMZ

Hot News: Massacre – „Final Holocaust”, „Enjoy The Violence” and „Signs Of The Decline” re-issues to be released on June 2nd, 2014!

KMZ

MASSACRE – Back From Beyond

Saint-Savin

Hot News: Massacre – Streaming new album „Back From Beyond” via Guitar World website!

KMZ

Hot News: Massacre – launches new track, „Shield Of The Son”, online; new album „Back From Beyond” out now!

KMZ

Hot News: Massacre – premieres new video for „Back From Beyond” via Terrorizer.com

KMZ

Hot News: Massacre – Release street dates and artwork for „Back From Beyond” album; 70,000 Tons Of Metal Cruise!

KMZ

Hot News: Massacre – Premiere New Song „Succumb To Rapture”

KMZ

Hot News: Massacre – Signs Worldwide Deal With Century Media Records

KMZ

Hot News – Massacre „From Beyond” Limited Edition Reissue Out Now

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek