Lemezismertetők

MASTER – Slaves To Society

Kiadó: Twilight-Vertrieb

Weboldal: www.master-speckmetal.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Death metal

 

 

 

 

Bevallom, bár hosszú múlttal rendelkező, állítólag kultikus bandáról van szó, még életemben nem találkoztam ezzel a cseh tagokból álló amerikai együttessel. A tagok közül Paul Speckemann énekes/basszusgitáros neve csenghet a legismerősebben, aki a korábban a legendás Krabathorban látta el ugyanezen teendőket.
A zene régi sulis death metál, némi hardcore ízzel és hozzáállással. Egy csomószor a Terrorizer neve ugrott be a lemez hallgatása közben; annak ellenére, hogy a zene maga nem annyira hasonlít hozzá, mégis a szuperproject klasszikus “World Downfall” albumára emlékeztet a lemez hangulata. Ami nem rossz dolog!

A zene elég agresszív, ösztönös; nem mondható sebességcentrikusnak, inkább a súlyos riffeken és a direkt, arcba mászó stíluson van a hangsúly. Mégsem szimpla ős-death metál, annál ugyanis valamivel komplexebb. Így pl. a hatos Cheaterben váratlanul egy nagyon szép, tulajdonképpen semmilyen metál stílushoz nem köthető harmónia hangzik fel, majd a hetes “Anarchy Nearly Lost”-ban olyat szólózik Alex Nejezchleba gitáros (vagy Martin Mikulec vendéggitáros?), hogy az amerikai stílus kedvelői is elégedetten csettinthetnek. A számok is egyenként változatosak, főleg a lemez második felén, ahova valamilyen okból a tisztább death metál szerzemények kerültek. A színvonalas hangszeres teljesítmény mellett korrekt a lemez megszólalása is, főleg a dob kapott nagyon szép telt, organikus hangzást.

Az egyetlen dolog, amit szokni kell, az Speckemann hangja. Tulajdonképpen nem rossz, de mély hörgéshez szokott fülemnek elsőre furcsa volt ez a ’80-as évek végét / ’90-es évek végét idéző kiakadt üvöltés.
Személyes kedvencem az albumról a nyitó “The Final Skull”, egy méregerős riffel; nem véletlenül kerülhetett a lemez elejére. Ha az ezután jövő nóták el is maradnak ettől, azért vannak még erős dalok: a már említettek mellett pl. a “Beaten for the Possibility” és a “The Last Chapter” – egyébként mindkettő igen hatásos, szaggatott riffeléssel indul.

Death metál és hardcore fanoknak egyaránt bejöhet a Slaves to Society. Némi nosztalgiát is ébreszthet a hallgatóban ez a tökéletesen antimodern hozzáállás: rajzolt (minimalista) borító, politikus szövegek, régi, koszos death metál. Egy szó mint száz, jó kis lemezt dobott össze a Master.

Tracklist:

1. The Final Skull
2. In Control
3. Beaten For The Possibility
4. Slaves To Society
5. The Darkest Age
6. Cheater
7. Anarchy Nearly Lost
8. The Room With Views
9. Remnants Of Hate
10. The Last Chapter
11. World Police

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Master – “Another Suicide” Now Streaming

KMZ

Hot News: Master – The Witchhunt Out Now; European Tour Starts Next Week

KMZ

Hot News: Master – ‘The Witchhunt’ Now Streaming in Full at Terrorizer.com

KMZ

Hot News: Master – Pre-orders Now Available For “The Witchhunt”

KMZ

Hot News: Master Signs With FDA Rekotz; New Album Due In September

KMZ

Hot News: Master To Kick Off US Tour With Sacrificial Slaughter And Fisthammer Next Week

KMZ

Hot News: Master – Exclusive Track Premiere Courtesy Of Invisible Oranges

KMZ

Hot News – Master: New Album Info & Track Unveiled

KMZ

MASTER – The Human Machine

Stillborn

MASTER – Master (Remastered)

A honlap alapértelmezése

Master Interjú

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek