Lemezismertetők

MASTERSTROKE – Broken

Kiadó: Dynamic Arts Records

Weboldal: www.masterstroke.info

Kiadás éve: 2013

Stílus: Heavy / Power Metal

Brief Sum: I have a feeling it’ll never become a classic, will not be a crowd mover, it’s just a simple exercise in style, nothing more. Though there are worse creations than this.

 

A Dynamic Arts hazájának, Finnország undergroundjának támogatója, azzal a céllal jött létre annak idején –nagyjából 10 éve-, hogy a finn csapatoknak megnyissa az utat a „nagy világ” felé. Jelenleg kilenc bandájuk van (pl. Torture Killer, Calvarium, Deathbound), de korábban náluk dolgozott a Behexen, a Machine Men, a Deathchain, sőt, az Impaled Nazarene is.

A tampere-i Masterstroke 2002 óta zenél, azóta vesz részt a metal színtéren. (Aki hallott már róluk tegye fel a kezét). Három demo, egy single, három lemez és egy DVD alkotja eddigi diszkográfiájukat, a Broken tehát a negyedik alkotásuk. A saccra negyedik x felé közeledő finn legények dallamos, speed ízekkel is kevert heavy metalban utaznak, mellőzve a változatosságot, az eredetiséget, az önállóságra való törekvést. Nem jó, de nem is rossz kaliberű lemez a Broken, nem sebez meg, nem hagy benned mély nyomokat, nem érzel késztetést arra, hogy újra és újra meghallgasd, de vannak azért jó pillanatai, mint pl. a nyitó The Eye, a Seed Of Chaos és az As We Crawl. A muzsika olyan, mintha egy modern metal csapat flörtölne a korai Running Wild-dal. Niko Rauhala gitáros/énekes hangja nagyon hasonlít Rock’n’Rolf kapitány orgánumára, a zene modern élét pedig a vastag, súlyos riffek –Niko mellett Markus Kekoni a másik bárdista- és a mélyen dohogó, Marko Kolehmainen által előadott basszusfutamok adják. Jussi Kulomaa billentyűs és Janne Juutinen dobos megbízhatóan látják el a rájuk bízott feladatot, nem viszik túlzásba a játékot, a zene által előírt szintet hozzák.

Gyanítom klasszikus sosem lesz a lemez, nagy tömegeket sem fog megmozgatni, stílusgyakorlat és nem több. Igaz, vannak ennél silányabb produkciók is.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Eye
2. I Condemm You
3. Seed of Chaos
4. Broken
5. As We Crawl
6. Reborn in Flames
7. My Last Day
8. Before the End

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Masterstroke Interjú

A honlap alapértelmezése

MASTERSTROKE – As Days Grow Darker

A honlap alapértelmezése

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek