Lemezismertetők

MECHANICAL GOD CREATION – …And The Battle Becomes War (demo)

Kiadó: –

Weboldal: www.mechanicalgodcreation.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Death / HC

 

 

 

 

Olaszország a metált kedvelő közönségnek főleg heavy/power és szimfonikus, underground szinten pedig black metal együtteseket juttathat eszébe. A Mechanical God Creation leginkább deathcore-ként aposztrofálható zenében utazik, de a fenti tendenciát azt hiszem, nem ők fogják megváltoztatni. A banda fiatal ugyan – 2006 októberében alakultak -, de minden tagnak van már zenekari tapasztalata, tehát nem kezdőkről van szó. Fő hatásaikként olyan együtteseket jelölnek meg, mint a Hate Eternal, a Deeds of Flesh, a Deicide, a Morbid Angel, a Hatebreed, a Darkest Hour, az All Shall Perish és az As Blood Runs Black. Ebből én elég keveset hallok (az utolsónak említett bandát bevallom, nem ismerem). Az All Shall Perish párhuzam valóban megállja a helyét, a leggyorsabb részeknél pedig a Deeds of Flesh is megemlíthető.

Először is hadd jegyezzem meg: azt még tolerálom, hogy a zenekarról a myspace-es számaik alapján kell írnom. De ha már így esett, legalább tették volna jó minőségben letölthetővé az összes számot. Saját magukkal szúrnak ki, ha arra kényszerítik a kritikust, hogy gyenge minőségű streamelt zenéről írjon. (Csak a második dal tölthető le.) A biográfiájukban a brutális death metált jelölik meg kitűzött célként, a zene azonban inkább – death mércével mérve nem különösebben brutális – deathcore, és bár rossznak nem mondanám, az összhatás elég jellegtelenre sikerült. Pedig a nagyon ígéretes intro alapján az ember valami eszelős gyalulásra számítana, ehhez képest csak a második “Battlefield Carnage” című tétel nevezhető igazán pörgősnek, és az is sajnos hamar átvált szürke core-döngölésbe.

Az is túlzás, hogy a három és fél perces dal gyakorlatilag két témára épül, így elég gyorsan unalmassá válik. A harmadik és a negyedik szám sem nyújt sok újdonságot. Jobbára középtempóban lefolytatott döngölések, és bár a zenészek korrektül teljesítenek, semmi extra vagy akár csak figyelemreméltó momentumra nem lettem figyelmes. Akit mégis ki lehet emelni, az a dobos Jambra, aki néha igazán sebesen kalapál, pl. a Tresspass and Kill elején. A zenekar arca egy Lucy nevű dekoratív hölgy, aki felváltva hörög a gitáros Simone-nal. Simone hangja standard death metál gyomorhörgés, Lucy pedig inkább HC-s, thrashes acsarkodást produkál. Lucy azon kevés női hörgősök közé tartozik, akikről tényleg nem szúrnám ki a hang alapján, hogy egy hölgy áll a mikrofon mögött. Valószínűleg ennyit érthetett a zenekar a Darkest Hour hatás alatt, mert némiképp tényleg emlékeztet John Henry köpködő kiabálására, zeneileg azonban semmi közük egymáshoz.

A hangzás rendben van, a példakép Deeds of Flesh ennél jóval gyengébb hangzású nagylemezeket is kiadott már. A borító is szép lett, tehát a csapatban nyilvánvalóan van igény a minőségi munkára. Mindez azért is dicséretes, mert szerzői kiadásról van szó. Demónak ez a hanganyag teljesen korrekt, ám ennél sokkal többre van szükség, ha egyszer ki akarnak törni az underground státuszból. Arra biztatnám őket, hogy figyeljenek oda jobban a dalírásra, a grindos témákat, blastbeateket ne sajnálják a számokból, legyenek egy kicsit kevésbé kiszámíthatóak. Egy kisebb kiadóhoz már most is leszerződhetnének, náluk ezerszer rosszabb bandák is kiadónál nyomulnak. Biztos vagyok benne, hogy koncerten már most is nagyon zúznak, deathcore fanatikusoknak érdemes lehet tenni velük egy próbát.

Tracklist:

1. …and the Battle becomes War
2. Battlefield Carnage
3. Trespass and Kill
4. I shall remain Unforgiven

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek