Lemezismertetők

MEPHORASH – Sfaira Tis Fotias EP

Kiadó: Shadow / Regain Records

Weboldal: www.mephorash.com

Kiadás éve: 2017

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Thanks to Shadow and Regain Records, ”Sfaíra Ti̱s Fo̱tiás” from the Uppsala-based occult Black Metal band Mephorash has been re-released, containing three tracks: ”Sfaira Tis Fotias”, ”The Hendecasyllabics Of Death” and an Ofermod-cover, ”Khabs Am Peklit” – the latter has been dedicated  to the legendary figure of the Swedish Black Metal scene, Mika Belfagor by the creators. The wonderfully composed pitch-black pieces create a perfect whole with the meticulously written lyrics, and the Ofermod cover is also worth the praise. The score is obvious: a hellish 10, Salve Mephorash!

 

A svéd, uppsalai illetőségű okkult Black metalt játszó Mephorash 2010. július 24-én alakult meg azzal a céllal, hogy munkásságukban az éjsötét szellemi tudományokat összekössék a nyers fekete fémes hangzásvilággal valamint az ezoterikus részekkel, s hogy a jelenlegi színtér határait feszegessék.

A „Sfaíra Ti̱s Fo̱tiás” elnevezésű anyag 3 számot tartalmaz, ebből a „Sfaira Tis Fotias” és a „The Hendecasyllabics Of Death” a 2015-ben megjelent, limitált példányszámú 10”-es EP-ről való, valamint bónuszként a „Khabs Am Peklit” című Ofermod feldolgozás, melyet a legendás Mika Belfagornak dedikáltak. A pazarul megkomponált okkult black metal himnuszok nem okoznak semmilyen téren csalódást a svéd scene rajongóinak, mind a zene, úgy a szövegek tökéletes egységet alkotnak. A Mephorash tagsága egyébként így néz ki: Mishbar Bovmeph (gitár, háttérvokál, fő dalszerző), Mashkelah Mr’ralaa (ének, szövegíró), és Nebiros (Malign, ex-Ofermod).

Aki figyelemmel kísérte eddig is a Mephorash pályafutását és ismeri/kedveli az Ofermod-ot, a Malign-t, továbbá valamilyen oknál fogva nem tudta beszerezni a fentebb említett EP-t, érdemes beszerezni ezt a remekül kivitelezett kiadványt, melyet a Shadow és Regain Records dobtak piacra ez év júniusában Cd illetve LP formátumokban. A pontszám egy pokoli nagy 10-es, Hail Mephorash!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Sfaira Tis Fotias
2. The Hendecasyllabics Of Death
3. Khabs Am Peklit

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Mephorash “1557 – Rites of Nullification” stream

KMZ

Hot News: Unholy Anarchy Records Taking Pre-orders for Ashencult / Mephorash Split

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek