Lemezismertetők

MESSIAH – Fatal Grotesque Symbols – Darken Universe

A nagy múlttal rendelkező svájci Messiah egy ideje újra mozgolódni kezdett. A jelenlegi felállás, ha nem is a legklasszikusabb, de a Noise Records-os időszakuk tekintetében így is eredetinek mondható, hiszen a 90-es években ugyanezen úriemberek követték el a Choir of Horrors és Rotten Perish lemezeket. Az Ep-n hallható három számból konkrétan csak egy szerzemény új. A Space Invaders és az Extreme Cold Weather az első két lemezről lettek újra felvéve.

A Fatal Grotesque Symbols egyelőre nem sokat árul el nekünk a közelgő albumról, hacsak azt nem, hogy mi lehet a kitűzött célirány. Egy igazi old school death/thrash döngöléssel kedveskednek itt, ami egészen a kezdetekig tekint vissza. Még Brögi szólójátéka is a régi időket idézi. Gondolom nem hiába lett összepárosítva a másik kettővel. Nincs is semmi gond vele egyébként. Hamisítatlan Messiah amit hallunk, de saját kultikus anyagaikhoz mérni önmagukat mindig veszélyes dolog. Az ős dalok újrafelvételének is csupán annyi létjogosultságát látom, hogy jobban illeszkedjenek az új nótához. Természetesen az eredeti verziók még mindig sokkal jobban működnek. Egy rakás emlékkel, érzelmi töltetettel nem lehet csak úgy harcba szállni, hiába lettek azóta lényegesebben jobb zenészek.

A világért sem akarom elkapálni a bandát. Mindenképp megérdemelnék a sikert. A rövidesen megjelenő új stúdió album akár még nagyon jól is elsülhet: gondoljunk csak a Possessed és a Protector visszatérésére. Annyi bizonyos, hogy nincs könnyű helyzetben a Messiah, ha a régi rajongókat akarja meggyőzni. Én mindenesetre bizakodó vagyok és erősen drukkolok nekik.

Kiadó: High Roller Records
Kiadás éve: 2020
Stílus: Death / Thrash
Weboldal: facebook.com/MESSIAHthrashingmadness

Tracklist:

  1. Fatal Grotesque Symbols – Darken Universe
  2. Space Invaders
  3. Extreme Cold Weather

Kapcsolódó cikkek

MESSIAH – Fracmont

Equimanthorn

MESSIAH – Extreme Hymns and Ballads of a Rotten Psycho Underground Horror Cult

Dr. Feelgood

Hot News: Messiah – Best Of

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek