Lemezismertetők

MINISTRY – AmeriKKKant

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: http://ministryband.com

Kiadás éve: 2018

Stílus: Industrial Rock / Metal

Brief Sum: AmeriKKKant will not be regarded as one of the best albums of the industrial metal legend Ministry, but as a come-back record it is not bad after the hiatus following the death of Mike Scaccia. Al Jourgensen topics are still the same, he hatest he current american government and the state of the society.

 

Al Jourgensen bizonytalan időre pihenőre küldte a Ministryt Mike Scaccia gitáros 2012-es tragikus halála után, de nem tudta magában tartani a dühét, amit a mostani amerikai helyzet miatt érez, így újra felélesztette a zenekarát. Az Amerikkkant már a 14. stúdióalbum a sorban, ami 27 év alatt nem is kis teljesítmény, ráadásul a 80-as, 90-es évek fordulóján olyan industrial metal alapvetéseket jelentettek meg, mint a Mind Is A Terrible Thing To Taste vagy a Psalm 69.

A lendület kissé alábbhagyott, de ez nem is csoda, hiszen Jourgensen már 59 éves, és valószínűleg az alkohollal és drogokkal évtizedekig folytatott csatája is kihatással van erre. A szövegek ahogy várható volt nem csak Trump elnököt kritizálják, de a CIA módszereit is a fogolykínzásokkal kapcsolatban, a Richmondban nagyobb nyilvánosságot kapott alt-right mozgalmat és a Ku Klux Klánt is. Aki ismeri Al Jourgensen politikai nézeteit nem csodálkozhat ezen, rendszeresen nyilatkozza mennyire elégedetlen, ahogy az emberek a politikához viszonyulnak hazájában, a megválasztott vezetőkről pedig eufemizmus lenne lesújtónak nevezni a véleményét.

Zeneileg túl sok újdonságot nem tartogat az anyag, maximum annyiban, hogy inkább középtempós, döngölős nóták sorakoznak egymás után, szélvészgyors dal nincs a lemezen. A metal is sok helyen túlzottan háttérbe szorul az elektronika miatt, de az összhatást azért így is olyanra vette a producer Arabian Prince, hogy az a tv-klipek bevágása miatt egy őrült látomásaira, hallucinációira emlékeztethet. Személy szerint nekem a Victims Of A Clown, a We’re Tired Of It és a Game Over tetszett legjobban, a klipes Antifa mondanivalója szerintem elhibázott, a hozzá készült klip meg inkább nevetséges, mint félelmet keltő, nem is értem hogyan bólinthatott rá a Nuclear Blast.

Összességében nem világmegváltó anyag az AmeriKKKant, de a zenekar rajongói sem feltétlenül fognak ódákat zengeni róla, visszatérő lemezt viszont hallottunk már rosszabbat is, reméljük a következő már jobbra sikerül. A háromnegyedórás játékidő egyébként meglehetősen hamar elszáll a lemez hallgatása közben.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. I Know Words
2. Twilight Zone
3. Victims of a Clown
4. TV5/4Chan
5. We’re Tired of It
6. Wargasm
7. Antifa
8. Game Over
9. AmeriKKKa

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Közös turnén a Ministry és a 69 Eyes: novemberben érkeznek Budapestre

KMZ

Ministry a FEZEN-en – a hazai és a nemzetközi fellépőlista is tovább bővült

KMZ

Hot News: Masterplan – „Novum Initium” – the tour!

KMZ

Hot News: Ministry – Full Album Streaming Via Metal Injection Through The Weekend

KMZ

Hot News: Ministry – First Video From New Album Unleashed

KMZ

Hot News – Ministry: Album Details And Studio Footage Available; DeFibrillaTouR Announced

KMZ

MINISTRY – The Last Dubber

Gwanath

MINISTRY – Psalm 69

A honlap alapértelmezése

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek