Lemezismertetők

MOBY DICK – 25 Éves Jubileum – Live

Kiadó: Hammer Records

Weboldal: www.moby-dick.hu

Kiadás éve: 2006

Stílus: Power / Thrash

 

 

 

 

A Moby Dick zenekar elérkezett a 25. jubileumához. Egyértelmű, hogy nagyon sok mindenkire hatással volt a zenéjük és a legnagyobb magyar zenekarok nevével együtt lehet őket emlegetni. Számomra most is ugyanolyan nagyhatással bírnak a számok, mint évekkel ezelőtt. Sőt egy igazi csemege, hogy újra hallhatjuk a legnagyobb és legsikeresebb számokat, jó minőségben és kicsit másként. Többféle változatban is megjelent a lemez, extra csemegeként dvd mellékletes változatban is kapható. Mindenesetre mindenkinek érdemes megvenni a plusz dvd-vel ellátott változatot. Hiszen nagyon megérdemli a banda, hogy ezzel is támogatjuk, meg amúgy sem hiányozhat a gyűjteményből egy ilyen gyöngyszem.

Az intro után rögtön egy nagy kedvenccel folytatódik a cd, a “Beteg a Föld”. Teljesen maximálisan átérezni a koncert hangulatát, a közönség élő hangja és lelkesedése még egy kicsit dob a felvétel hangulatán. A “Mennyből Az Angyal” is egy közönség hangulatát fokozó izmos szám. Schmiedl Tamás hangja igazi telitalálat a Moby Dick zenéjéhez és itt a koncertfelvételen is hallani, hogy mennyire profi megszólalásban tudták előadni a sikeres számokat. “25 év szép volt veletek”. Következik a “Múló álom”, itt már elég nehezen lehet elviselni ülve ezeket a tökéletesen és precízen adagolt számokat. Az albumon rengeteg vendégzenész megfordult és extraként még a Moby Dick őstagok is részt vettek. Olyan neveket lehet felsorolni, mint pl. Lukács László, Kalapács József, Rudán Joe, Terecskei Rita és Sidlovics “Sidi” Gábor, Ganxsta Zolee és a Kartel, Vörös Gábor, Földes “Hobo” László, Slayer Csabi és Miki, Preidl Barna, Rozsonits Tamás, Giczy Kurt. A 22 számos élő felvétel elég jól átkarolja a 25 éves zenei munkásságukat. Minden albumról felkerültek a legsikeresebb és legkedveltebb számok.

A “Keresztes Vitéz” kétféle változatban is hallható az albumon, ami abszolút favorit dal mindenkinél. A korai album nagy kedvencei is helyet kaptak, mint pl. a “Gazember”. Szóval ilyen számoktól az ember maximális élvezetet kap. Pláne, ha többször is meghallgatja kellő hangerővel a zenét és hamarosan elkezdi együtt énekelni a tökéletesen megírt szövegeket. Mert ez sem elhanyagolható, hogy mennyire profi a mondanivalója a bandának. Az “Ugass kutya” is természetesen helyett kapott a korongon, így még a lemez végén sem tapasztalhatunk semmilyen megnyugvást és üresjáratot. Zárásként, pedig a “Keresztes vitéz” csendül fel újra. Itt már teljesen arra a pontra ér az ember, hogy ismét szeretné hallani a dalokat, minthogy elmenne dolgozni:) Mindenkinek kötelező beszerezni, mert Moby Dick nélkül nincs METAL élet!

Tracklist:

1. Intro
2. Beteg A Föld
3. Mennyből Az Angyal
4. Múló álom
5. Na Mi Van!
6. Fejfa Helyett
7. Zsibbad Az Agyam
8. Hepiend
9. Romlás virága
10. Körhinta
11. Tegyünk úgy…
12. Keresztes vitéz
13. Prométeusz
14. Pokolrock
15. Kiképzés
16. Gazember
17. Johnny B. Goode
18. Ilyen Ez A század
19. Good Bye
20. Ámen
21. Ugass Kutya!
22. Keresztes Vitéz

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek